3 sl oliiviõli
1 suur hakitud sibul
2 tl purustatud vürtsköömneid
2 tl purustatud koriandriseemneid
1 tl tšillihelbeid
400 g purk konservitud purustatud tomateid või tomatipüreed (passata)
400 g punaseid läätsesid
2 riivitud porgandit
2 l köögivilja- või kanapuljongit
soola ja musta pipart
0.5-1 sidruni mahl
Serveerimiseks:värsket hakitud koriandrit
hapukoort või maitsestamata jogurtit
Kuumuta potis õli, lisa peenelt hakitud sibul ning prae tasasel tulel pehmeks (umbes 7-8 minutit). Lisa hakitud küüslauk, uhmris peenestatud vürtsköömned ja koriandriseemned ja tšillihelbed. Sega läbi ning kuumuta minut aega.
Lisa tomatipüree/purustatud tomatid, loputatud punased läätsed, riivitud porgand ja puljong ning keeda suppi tasasel tulel 30-45 minutit, kuni läätsed on pehmed.
Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga, vajadusel lahjenda suppi veega (supp ei tohi väga paks olla).
Serveeri koriandrikreemiga - selleks haki värsked koriandrilehed peenelt ning sega hapukoore või maitsestamata jogurtiga.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maitsev supp, mis ei nõua erilisi kokakunsti oskusi.
Täitsa hea supp tuli, kuigi retseptis ette nähtud tšillikogus osutus ebapiisavaks. Selle vastu aitas lusikatäis sambal oelekit, mida minu suureks rõõmuks Eestis jälle saada on (Thai choice valikus).
Tore supp aga kanapuljongi baasil pole see teps mitte vegetaarroog...
Silva, loomulikult on Sul õigus - retseptis peaks kirjas olema kana- või köögiviljapuljongit. Ma saan paranduse teha kahjuks alles järgmisel nädalal!
Imehea supp! Väga väga maitses!
Ülivõrdes hea! Uus lemmik! :)
Vürtsikas läätsesupp
Maitsev Egiptuse-pärane tummine supp punastest läätsedest. Vürtsisust ja soojust lisavad supile koriander ja vürtsköömned.