Sega tainakausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja pipar. Lisa toasoe või ning näpista ühtlaseks puruks. Sega juurde riivjuust ning hakitud petersell.
Klopi omavahel muna ja keefir, lisa ülejäänud tainale ja sega ühtlaseks.
Tõsta saadud tainas ahjuplaadile ning vajuta lamedaks, umbes 2 cm paksuseks kettaks (seda on hea teha märja käega).
Lõika kaheksaks sektoriks ja küpseta kohe 225kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni sai on kuldpruun ja läbi kerkinud.
Enne serveerimist lase veidi jahtuda.
tõesti maitsev karask! pärast küpsemist määrisin üle veel pehme võiga. eriti meeldis, et põhi jäi natuke krõmps-juustune. ja need lõigatud sektorid kerkisid nii toredateks murdekohtadeks.
Kas küpsetuspulbri hulk on retseptis ikka õige? 1sl küpsetuspulbrit pluss 0,5tl soodat tundub nii väiksele jahukogusele küll liiast. Ise panin 1,5tl küpsetuspulbrit ja 0,5tl soodat ja oleks võinud ehk kokku 1,5tl panna, sooda maitse oli tunda. Aga muidu oli väga hea :)
Juustukarask
Karaskilaadne juustusai rohke peterselliga.