Kuumuta väikeses potis suhkur ja vesi keemiseni, segu pidevalt segades. Keeda 4-5 minutit, kuni siirup pakseneb ja kergelt kuldse jume võtab. Tõsta pott tulelt ja kalla siirup nelja väikese kuumakindla vormi (nn ramekin) sisse. Keera vormikesi nii, et siirup kataks vormi põhja ja osaliselt ka küljed.
Tõsta kõrvale (vt fotot).
Kuumuta teises potis piim ja kookospiim peaaegu keemiseni. Kohe, kui näed piimasegu pinnale väikeseid mulle tekkimas, tõsta pott tulelt.
Samal ajal klopi mikseris munad suhkru ja vanilliekstraktiga läbi (väga vahule ei ole vaja).
Kalla peene joana paar kulbitäit kuuma piimasegu munavahu hulka, segu hoolega mikserdades. Seejärel kalla juurde ülejäänud kuum piimasegu.
Jaota segu karamelliga "vooderdatud" vormidesse.
Tõsta vormid väiksemasse ahjuvormi ning kalla ahjuvormi niipalju kuuma vett, et portsjonvormid oleksid poolenisti vee sees.
Küpseta 160kraadises ahjus 40-50 minutit, kuni munasegu on läbi küpsenud, ent veidi veel "võdiseb".
Tõsta vormid ahjust välja ning lase jahtuda. (Soovi korral pane ööseks külmkappi).
Enne serveerimist libista noaga karamellipudingi servad vormi küljest lahti. Kummuta magustoidud ettevaatlikult magustoidutaldrikule.
Kaunista röstitud kookoshelveste ning laimikooreribadega.
Retsept on pärit Jackum Browni raamatust "The Vietnamese Collection" (dua kem caramen)
Magustoidu tegemine nõudis minult suuri pingutusi, just sellel ajal kui ma karamelliga tegelesin, tahtis laps tähelepanu ja rippus mul jalaotsas ning vaatas, mis ma teen. Ma üritasin olla üli ettevaatlik, et mul mitte mingil juhul seda karamelli mujale ei lähe kui vormikestesse, aga õnneks läks hästi. Lapsele andsin ka pudingut maitsta, talle väga meeldis ja minu arust tulid ka suurepärased.
Kookospiimaga karamellipuding 'Crème Caramel'
Siin on ühendatud klassikaline prantsuse dessert ja vietnami kohalikud toorained.