Viinerisupp kartulite ja riisiga

Seda suppi valmistas väidetavalt kadunud Silvi Vrait oma pojale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 l vett

100 g riisi

3-4 kartulit

1-2 aedviljapuljongikuubikut

3-4 hapukurki (nt Salvesti piprakurki)

2 tk x 400 g purki konservitud purustatud tomatit

10-12 viinerit

Tabascot

soola

hakitud peterselli

Valmistamine

Pane riis keema. Kui see on poolpehme, lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, veidi aja pärast puljongikuubikud, tükeldatud hapukurk, viinerid ja purustatud tomat. Keeda, kuni kartulid on pehmed, maitsesta tabascoga ja vajadusel lisa soola.

Enne serveerimist haki peale peterselli. Samuti võid panna kas hapukoort või hoopis sidruni- või laimiviilu.

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 23.12.2012

LISA KOMMENTAAR

TriinH
postitatud 01.06.2017 08:25

Supp on maitselt mahe ja lastesõbralik:) </br> Soovitan!

Pille
postitatud 08.06.2017 11:41

Jätsin siia retsepti Õhtulehes ilmunud kujul, aga tegelikult tegin mõned mugandused. Võtsin vaid 1 purgitäie tomateid, sellest täitsa piisas. Kuna kartulid ei kee tomatileemes pehmeks, siis lisasin tomatid tegelikult üsna lõpus ja ka viilutatud viinerid vaid kuumutasin läbi ega keetnud neid seal kaua. Lastega perele igati sobiv supp, kui viinereid hoolikalt valida :)