Vürtsikad porgandid ja kikerherned

Meie serveerisime seda rõõmsavärvilist rooga skyriga ehk islandipärase piimatootega, aga sobiksid ka maitsestamata jogurt, kreemjas kohupiim või hea ricotta. Rooga võib teha nii ahjus kui ka kuumaõhufritüüris.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g väiksemaid porgandeid

1 sl oliiviõli

2 tl ras el hanout maitseainesegu

0,5 tl tšillipulbrit

soola ja musta pipart

400 g purk konservitud kikerherneid

500 g head ricotta't või maitsestamata jogurtit või kreemjat kohupiima või skyri

veidi riivitud sidrunikoort

veidi vedelat mett või vahtrasiirupit

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi või kuumaõhufritüür 180C.

Lõika porgandid ampsusuurusteks juppideks või kangideks. Sega väikesel ahjupannil või vooderdatud kuumaõhutfritüüri korvis oliiviõli, vürtside ja soolaga. Küpseta umbes 20 minutit või kuni porgandid on peaaegu küpsed, sega vahepeal 1-2 korda.

Loputa kikerherned, nõruta hoolega. Lisa porganditele ja küpseta veel umbes 10 minutit, kuni porgandid on küpsed ja kikerherned kuldsed ja kergelt krõbedad.

Samal ajal maitsesta ricotta sidrunikoorega, siis tõsta segu serveerimiskausi põhja ja aja laiali.

Tõsta peale röstitud porgandid ja kikerherned. Maitsesta soola-pipraga, nirista peale mett või vahtrasiirupit. Kaunista hakitud peterselliga ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR