Tiikerikakku

Sakslaste “Marmorkuchen” koogist tuletatud populaarne kook soomlaste kohvilaual küpsetatakse kindlasti ümmarguses rõngasvormis. Soomlased on maailma suurimad kohvijoojad, tarbides üle 12 kg kohvi aastas inimese kohta, ja see lihtne keeks sobib kohvi kõrvale imeliselt.

Kogus
u 16 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja pehmet võid

170 g e. 2 dl suhkrut

3 suurt muna

180 g e. 3 dl nisujahu või speltapüüli

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

0,25 tl soola

Lisaks:

0,5 dl kakaopulbrit

0,5 dl piima

Valmistamine

Määri rõngasvorm võiga (u 1,5-liitrise mahutavusega vorm on parim) ja puista üle peene riivsaiaga.

Klopi või suhkruga hoolikalt vahule, siis lisa ükshaaval edasi vahustades munad.

Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool) omavahel, seejärel sega või-suhkru-munavahu hulka.

Tõsta u kolmandik tainast väikesesse kaussi, sega juurde kakaojahu ja piim.

Tõsta pool heledast tainast koogivormi, selle peale jaota tume tainas ja kata heleda tainaga. Sega tainakihid noaga hästi kergelt läbi, et saaksid veidi lainelised tiigritriibud.

Küpseta 175-kraadise ahju alumisel siinil umbes 50 minutit - kontrolli keeksi küpsust puutikuga.

Lase koogil vormis jahtuda, siis koogialusele, sõelu peale tuhksuhkrut, lõika viiludeks ja serveeri.

Nipp: pööra kook pärast küpsetamist koos vormiga taldriku kohale jahtuma - siis on kindel, et see vormi küljest kenasti lahti tuleb.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.01.2020 23:53

Hea klassikaline vanakooli "kahvikakku" :)