200 g kalafileed
1 väike muna
soola ja musta pipart
Supi jaoks:600 g kartulit
100 g porgandit
50 g juurpeterselli
1 väike sibul
1 l kalapuljongit
Püreesta kalafilee, lisa muna, sool, pipar ja sega ühtlaseks massiks. Vormi frikadellideks.
Kuumuta kalapuljong, lisa kuubikuteks lõigatud kartul. Tükelda porgand kuubikuteks, haki sibul. Kuumuta porgand, sibul ja tükeldatud petersellijuur võis. Lisa supile ja hauta supp valmis.
Maitsesta.
Keeda frikadellid eraldi maitsestatud vees valmis.
Serveerimisel pane frikadellid taldrikusse, lisa supp ja hakitud roheline. Supile võib maitseks lisada veidi sidrunimahla.
Serveeri sidrunilõikudega.
Retsept pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007)
Lisasin frikadellitaignale natuke jahu, mul oli vist liiga suur muna. Supp oli lihtne ja hea. Ootamatud külalised kiitsid ja imestasid, et supi sees pole peaaegu midagi, aga maitse on supper hea.
<p>Supp on tõesti maitsev aga meie jaoks oli frikadelle selle supikoguse kohta vähe. Kindlasti 400 g kalafileed peab olema (meil).</p><p> Õnneks oli eelmisest päevast kalakotlette alles, millest lõikasime supitaldrikusse kuubikuid siis kui frikadellid lõppesid :)</p>
Aedviljasupp kalafrikadellidega
Hea kerge kalasupp.