Aedviljasupp kalafrikadellidega

Hea kerge kalasupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kalafrikadellid:

200 g kalafileed

1 väike muna

soola ja musta pipart

Supi jaoks:

600 g kartulit

100 g porgandit

50 g juurpeterselli

1 väike sibul

1 l kalapuljongit

maitserohelist

sidrunit

Valmistamine

Püreesta kalafilee, lisa muna, sool, pipar ja sega ühtlaseks massiks. Vormi frikadellideks. 

Kuumuta kalapuljong, lisa kuubikuteks lõigatud kartul. Tükelda porgand kuubikuteks, haki sibul. Kuumuta porgand, sibul ja tükeldatud petersellijuur võis. Lisa supile ja hauta supp valmis.
Maitsesta.

Keeda frikadellid eraldi maitsestatud vees valmis.

Serveerimisel pane frikadellid taldrikusse, lisa supp ja hakitud roheline. Supile võib maitseks lisada veidi sidrunimahla.

Serveeri sidrunilõikudega.

Retsept pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007)

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 05.04.2010 14:46

Lisasin frikadellitaignale natuke jahu, mul oli vist liiga suur muna. Supp oli lihtne ja hea. Ootamatud külalised kiitsid ja imestasid, et supi sees pole peaaegu midagi, aga maitse on supper hea.

Sonera
postitatud 20.08.2016 21:49

<p>Supp on tõesti maitsev aga meie jaoks oli frikadelle selle supikoguse kohta vähe. Kindlasti 400 g kalafileed peab olema (meil).</p><p> Õnneks oli eelmisest päevast kalakotlette alles, millest lõikasime supitaldrikusse kuubikuid siis kui frikadellid lõppesid :)</p>