Spinati-ricottatäidisega teokarbid

Mõnus pastaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g ricotta vadakukohupiima

1 muna

50 g riivitud parmesani vm kõvemat juustu

100 g spinatit

soola ja musta pipart

200 g suuri teokarbikujulisi pastat (conchiglioni, conchiglie, pasta shells)

Tomatikaste:

2 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 hakitud küüslauguküünt

400 g konservitud purustatud tomateid

veidi suhkrut

soola ja musta pipart

Peale:

3-4 sl riivitud parmesani või muud kõvemat juustu

Valmistamine

Valmista esmalt täidis. Selleks sega kausis ricotta, muna ja riivitud parmesan.

Kuumuta pestud spinatilehti soolaga maitsestatud vees minuti jagu, siis kurna, loputa külma veega ja pigista kuivemaks. Haki ja lisa juustu-munasegule. Maitsesta täidis soola ja pipraga.

Keeda teokarpe soolaga maitsestatud vees 7 minutit, kurna ja jahuta. Tõsta igasse teokarpi teelusikatäis täidist.

Kastme valmistamiseks kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul. Kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks, üsna lõpus lisa ka hakitud küüslauk. Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola-pipra ja vähese suhkruga. Kata pott kaanega ning lase kaane all tasasel tulel 10 minutit podiseda. (Siis võid kastme soovi orral püreestada).

Tõsta tomatikaste ahjuvormi, tõsta peale täidetud teokarbid ja raputa üle riivitud parmesaniga.

Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Emand
postitatud 15.11.2010 14:00

Laste lemmik!