250 g ricotta vadakukohupiima
1 muna
50 g riivitud parmesani vm kõvemat juustu
100 g spinatit
soola ja musta pipart
200 g suuri teokarbikujulisi pastat (conchiglioni, conchiglie, pasta shells)
Tomatikaste:2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
400 g konservitud purustatud tomateid
veidi suhkrut
soola ja musta pipart
Peale:3-4 sl riivitud parmesani või muud kõvemat juustu
Valmista esmalt täidis. Selleks sega kausis ricotta, muna ja riivitud parmesan.
Kuumuta pestud spinatilehti soolaga maitsestatud vees minuti jagu, siis kurna, loputa külma veega ja pigista kuivemaks. Haki ja lisa juustu-munasegule. Maitsesta täidis soola ja pipraga.
Keeda teokarpe soolaga maitsestatud vees 7 minutit, kurna ja jahuta. Tõsta igasse teokarpi teelusikatäis täidist.
Kastme valmistamiseks kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul. Kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks, üsna lõpus lisa ka hakitud küüslauk. Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola-pipra ja vähese suhkruga. Kata pott kaanega ning lase kaane all tasasel tulel 10 minutit podiseda. (Siis võid kastme soovi orral püreestada).
Tõsta tomatikaste ahjuvormi, tõsta peale täidetud teokarbid ja raputa üle riivitud parmesaniga.
Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Spinati-ricottatäidisega teokarbid
Mõnus pastaroog.