Tort 'Trühvel'

Tort koosneb kahest või kolmest immutatud biskviidi kihist, mis on omavahel kokku ühendatud šarlott kreemiga. Tordi ääred ja pealispind on kaetud šarlott kreemiga ning trühvli puruga. Tordi pealispinnal kreemi ja suhkrumassi lilled ja šokolaadikaunistus(ed).

Kogus
1 kg
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

115 g nisujahu

115 g suhkrut

240 g muna (u 5 tk)

25 g kartulitärklist

Šarlottsiirup:

100 g piima

130 g suhkrut

1 muna

Šarlottkreem:

135 g võid

5 g vanillisuhkrut

5 g konjakit või brändit

20 g kakaopulbrit

Immutamiseks:

100 g suhkrut

100 g vett

10 g konjakit või brändit

Trühvlipuru:

50 g vett

150 g suhkrut

40 g kakaopulbrit

5 g vanillisuhkrut

10 g võid

Valmistamine

Küpseta klassikaline biskviitpõhi (soovitatavalt eelmisel päeval). Lase jahtuda, siis lõika kaheks või kolmeks kihiks. 

Šarlottsiirupi valmistamiseks keeda piimast ja 1/2 suhkrust siirup. Ülejäänud suhkur vahusta munaga, siis lisa see muna-suhkrumass piimasuhkrusiirupisse. Kuumuta läbi, siis jahuta 20 kraadini.

Šarlottkreemi jaoks vahusta või kohevaks heledaks massiks, siis vahusta juurde konjak, vanilliin ja kakaopulber. Seejärel lisa vahustades juurde jahtunud šarlottsiirup.

Immutussiirupi jaoks keeda suhkrust ja veest siirup, jahuta see 20 kraadini ning maitsesta konjakiga. 

Trühvlipuru jaoks keeda veest ja suhkrust pumatisiirup. Jahuta see 40 kraadini, siis vahusta. Maitsesta vanilliga, siis sõtku juurde kakao ning või. Sõtku ühtlaseks, siis suru saadud mass läbi sõela.

Tordi kokkupanek: immuta biskviidikihid immutussiirupiga, siis ühenda kihid šarlottkreemiga. Kata tort ka pealt ja külgedelt šarlottkreemiga, siis kata trühvlipuruga. Kaunista võikreemi ja suhkrumassist lilledega, kaunistuseks šokolaadikujundeid.

Loe veel:

Retsept on pärit Delfi Naistekast. Pildi tegi kasutaja Agnes Lehis.

LISA KOMMENTAAR

Anges L.
postitatud 17.03.2024 09:48

Magus ei jäänud, aga väga rammus oli küll!