115 g nisujahu
115 g suhkrut
240 g muna (u 5 tk)
25 g kartulitärklist
Šarlottsiirup:100 g piima
130 g suhkrut
1 muna
Šarlottkreem:135 g võid
5 g vanillisuhkrut
20 g kakaopulbrit
Immutamiseks:100 g suhkrut
100 g vett
10 g konjakit või brändit
Trühvlipuru:50 g vett
150 g suhkrut
40 g kakaopulbrit
5 g vanillisuhkrut
10 g võid
Küpseta klassikaline biskviitpõhi (soovitatavalt eelmisel päeval). Lase jahtuda, siis lõika kaheks või kolmeks kihiks.
Šarlottsiirupi valmistamiseks keeda piimast ja 1/2 suhkrust siirup. Ülejäänud suhkur vahusta munaga, siis lisa see muna-suhkrumass piimasuhkrusiirupisse. Kuumuta läbi, siis jahuta 20 kraadini.
Šarlottkreemi jaoks vahusta või kohevaks heledaks massiks, siis vahusta juurde konjak, vanilliin ja kakaopulber. Seejärel lisa vahustades juurde jahtunud šarlottsiirup.
Immutussiirupi jaoks keeda suhkrust ja veest siirup, jahuta see 20 kraadini ning maitsesta konjakiga.
Trühvlipuru jaoks keeda veest ja suhkrust pumatisiirup. Jahuta see 40 kraadini, siis vahusta. Maitsesta vanilliga, siis sõtku juurde kakao ning või. Sõtku ühtlaseks, siis suru saadud mass läbi sõela.
Tordi kokkupanek: immuta biskviidikihid immutussiirupiga, siis ühenda kihid šarlottkreemiga. Kata tort ka pealt ja külgedelt šarlottkreemiga, siis kata trühvlipuruga. Kaunista võikreemi ja suhkrumassist lilledega, kaunistuseks šokolaadikujundeid.
Retsept on pärit Delfi Naistekast. Pildi tegi kasutaja Agnes Lehis.
Tort 'Trühvel'
Tort koosneb kahest või kolmest immutatud biskviidi kihist, mis on omavahel kokku ühendatud šarlott kreemiga. Tordi ääred ja pealispind on kaetud šarlott kreemiga ning trühvli puruga. Tordi pealispinnal kreemi ja suhkrumassi lilled ja šokolaadikaunistus(ed).