Magushapu värskekapsaborš viineritega

Õige borš on magushapu maitsega, nii et lisa supile nii suhkrut kui ka kuiva veini!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l köögivilja- puljongit

100 g porgandit

100 g värsket kapsast

60 g sibulat

150 g kartulit

150 g konservitud tomatit

400 g riivitud peeti

1 dl valget veini

soola

suhkrut

120 g viinerit

musta pipart

tilli

Serveerimiseks:

80 g hapukoort

Valmistamine

Puhasta ja tükelda köögivili ribadeks.
Pane puljongisse porgand, keeda veidi. Siis lisa kapsas ja keeda veel.
Lisa sibul, kartul ja konservtomat, keeda tasasel tulel.
Lõpuks lisa riivitud peet, maitsesta suhkru, veini ja vajadusel soolaga.
Keeda supp valmis ja maitsesta. Lõpus lisa ratasteks lõigatud viiner ja kuumuta läbi.
Serveeri maitserohelisega ning hapukoorega.

Retsept pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007)
LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 29.01.2009 16:53

Nii hea supp, et mees sõi kohe 2 kausitäit. Puljongit läks meil veidi rohkem vaja. Viinereid polnud, lõikasin ahjuliha sisse, sobis ka hästi. :)

Dee
postitatud 07.12.2009 22:05

Täna jälle tegime borši selle retsepti järgi, no väga hea on! Viinereid ei viitsinud ostma minna, aga kuna niikuinii keetsin kanast puljongi, siis olid käepärast kanalihakuubikud. Maitsestasin sidrunimahlaga. Enda taldrikule tõstsin tilli lisaks. Super. :)

Hexy
postitatud 26.03.2013 13:37

Väga maitsev supp!