Soolane rullbiskviit juustu-lõhekreemiga

Mõnusalt paks keedutainarull, mis sobib hästi nii suupiste- kui ka kohvilauale.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Soolane biskviit:

100 g võid

130 g nisujahu (2 dl)

4 dl 35% rõõska koort

5 dl piima

soola

1 sl küpsetuspulbrit

6 muna

Juustu-lõhekreem:

200 g toorjuustu

200 g suitsulõhet või soolalõhet

sidrunipipart

suhkrut

värsket hakitud tilli

2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Sulata potis või, lisa jahu ning kuumuta läbi. Lisa vähehaaval koore-piima segu kuumutamist katkestamata. Sega aeg-ajalt ja kuumuta, kuni kaste on paksu hapukoore paksune. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Klopi jahtunud kastmele juurde munakollased ja küpsetuspulber.
Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks, sega õrnalt tainamassile.
Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni biskviit on veidi kerkinud ning pealt kuldne.
Tõsta ahjust välja, lase veidi jahtuda. Siis kummuta teisele küpsetuspaberile.
Täidise jaoks lõika külmsuitsulõhe väikesteks tükkideks ja sega toorjuustuga. Maitsesta sidrunipipra, suhkru ja tilliga. Lisa vahustatud koor.
Määri täidis biskviidiplaadile ja keera rulli.

NB! Antud kogusest saab kas ühe üsna suure või kaks väiksemat rulli (st küpseta kahel väiksemal ahjuplaadil).

Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007)

LISA KOMMENTAAR

mardikas
postitatud 25.02.2009 16:58

Kas seda rulli saab üks päev varem juba ette valmistada vöi maitseb ta valmistamise päeval paremini?

Pille @ Nami-nami
postitatud 25.02.2009 20:03

võid päev varem valmis teha, Mardikas. Säilita toidukilesse pakitult külmkapis.

mardikas
postitatud 24.03.2009 17:13

Minule ja minu külalistele maitses see rull väga. Algul küll kardeti proovida ja küsiti ikka mitu korda üle, et kas see ikka pole mingi magus rull! Läheb kunagi kordamisele....

Reeda
postitatud 16.02.2013 18:58

Kas tõesti tuleb tainale juurde kloppida vaid 1 munakollane, mitte kõik 6?

Pille
postitatud 16.02.2013 19:22

Ikka kõik, Reeda ;)

Kersti
postitatud 01.01.2015 22:20

Järgi proovitud, väga maitsev!