100 g võid
130 g nisujahu (2 dl)
4 dl 35% rõõska koort
5 dl piima
1 sl küpsetuspulbrit
6 muna
Juustu-lõhekreem:200 g toorjuustu
200 g suitsulõhet või soolalõhet
sidrunipipart
värsket hakitud tilli
2 dl 35% rõõska koort
Sulata potis või, lisa jahu ning kuumuta läbi. Lisa vähehaaval koore-piima segu kuumutamist katkestamata. Sega aeg-ajalt ja kuumuta, kuni kaste on paksu hapukoore paksune. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Klopi jahtunud kastmele juurde munakollased ja küpsetuspulber.
Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks, sega õrnalt tainamassile.
Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni biskviit on veidi kerkinud ning pealt kuldne.
Tõsta ahjust välja, lase veidi jahtuda. Siis kummuta teisele küpsetuspaberile.
Täidise jaoks lõika külmsuitsulõhe väikesteks tükkideks ja sega toorjuustuga. Maitsesta sidrunipipra, suhkru ja tilliga. Lisa vahustatud koor.
Määri täidis biskviidiplaadile ja keera rulli.
NB! Antud kogusest saab kas ühe üsna suure või kaks väiksemat rulli (st küpseta kahel väiksemal ahjuplaadil).
Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007)
Kas seda rulli saab üks päev varem juba ette valmistada vöi maitseb ta valmistamise päeval paremini?
võid päev varem valmis teha, Mardikas. Säilita toidukilesse pakitult külmkapis.
Minule ja minu külalistele maitses see rull väga. Algul küll kardeti proovida ja küsiti ikka mitu korda üle, et kas see ikka pole mingi magus rull! Läheb kunagi kordamisele....
Kas tõesti tuleb tainale juurde kloppida vaid 1 munakollane, mitte kõik 6?
Ikka kõik, Reeda ;)
Järgi proovitud, väga maitsev!
Soolane rullbiskviit juustu-lõhekreemiga
Mõnusalt paks keedutainarull, mis sobib hästi nii suupiste- kui ka kohvilauale.