50 g suitsutatud peekonit
400-500 g sealiha
1 suur sibul
1 sl nisujahu
1 hapukurk
3 dl kuuma lihapuljongit
100 g Saare Smetana hapukoort
soola ja musta pipart
Lõika peekon väiksemateks tükkideks. Haki või viiluta sibul, lõika sealiha ribadeks.
Kuumuta pannil peekon, lisa hakitud sibul ja sealiharibad ning prae kuumal pannil läbi (NB! Kurzeme strooganov on hele kaste, nii et ära liialt pruunista).
Sega juurde jahu, seejärel kuum puljong. Hauta, kuni liha on pehme.
Lõika kurk ribadeks ja lisa koos hapukoorega kastmele. Kuumuta tasasel tulel valmimiseni, maitsesta ja serveeri.
Pildi tegid Juta Kübarsepp ja Ilse Metsamaa.
väga nämma asi on muide:) soovitan!
Inimeste peal katsetatud - väga-väga hea roog! Lapsepõlv tuleb meelde :-)
Väga hea! Meie meesperele väga meeldib!
Väga maitsev kaste.
Nii maitsev toit sai. Ma küll modifitseerisin ja tegin veiselihast ja veisepuljongist ja sibul oli otsa saanud, aga hapukurk ja hapukoor olid olemas. Ja üksmeelselt tunnistati õigeks vanaaegseks sööklatoiduks “ainult kvaliteetne”. Et õnnestus ja läheb kordamisele.
Lihtne teha ja maitseb jumalikult.
Väga maitsev, soovitan!
Meie pere üks lemmikutest.
Maitsev toit.
Meile meeldis väga... (ma ei kasutanud vaid peekonit)
Kui puljongit ei ole käepärast võib selle asemel keeva vett lisada ja jääb ka väga maitsev :)
Meie pere laste üks suuri lemmikuid. Hapukurki pean küll kastmesse rohkem panema, et tüli ei tuleks, kumb rohkem saab :).
Maitsev! Kahju ainult, et nii vedel jääb. :/
Pane siis rohkem jahu :D
... Kurzeme kuulub merele... seekord, siiski meie koduköögist, aitäh... et vana-head klassikat meelde tuletasite
Minu lemmik!
Üks parimaid :)
Serveerisin kartulipudruga:
Super hea.Tegin kaelakarbonaadist.Ainult,et jahu tuleb rohkem panna.
Mina söön seda kastet lusika ja leivaga, kastan leiba kastme sisse ja liha panen leiva peale, nii hea :D Teised pereliikmed söövad kartulipudruga.
Kurzeme strooganov
Kurzeme ehk Kuramaa strooganov valmistatakse sealihast (iga taisem lihatükk sobib kenasti) ning see on hele kaste.