Kartulikotletid

Mõnusad köömnehõngulised köögiviljakotletid on heaks vahelduseks lihatoitudele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt kartulit (u 700 g)

1 väike sibul

1 tl soola

2 sl hapukoort

2 sl nisujahu

1-2 muna

1 tl köömneid

Paneerimiseks:

nisujahu

Praadimiseks:

võid ja

õli

Valmistamine

Keeda kartulid koorega pehmeks. Koori ja aja läbi hakkmasina koos tükeldatud sibulaga. Lisa ülejäänud ained ja sega hoolega. Vormi kotletid ja veereta jahus.

Küpseta või-õli segus helepruuniks - pööra kotletid ringi alles siis, kui alumine pool on kenasti pruunistunud.

Serveeri toorsalati (fotol tomatisalsa) ja hapukoorega. Kui soovid toekamat einet, siis võid pakkuda kõrvale nt seenekastet.

Nipid ja soovitused:

  • Sama retsepti järgi võib valmistada kotlette ka porgandist ja peedist.
  • Lisa alguses ainult üks muna - kui kartulimass kenasti koos püsib, pole teist ehk lisada vajagi.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 25.09.2008 08:59

head olid seenekastme kõrvale süüa.

tublike
postitatud 10.09.2015 11:44

Panin odrajahu ja paneerisin ka odrajahuga, köömned unustasin. Väga head hapukoorega süüa.

leheke
postitatud 10.09.2015 14:01

riivi 10 kollast toorest kartulit lisa kaks muna ja yks sibul-riivida,sega ,pane kuumale pannile lusikaga ,pruunista mõlemalt poolt ja söö kohe kylma hapukoore või jogurti kastmega---igatahes paremad kui keedu kartulist

MEMMEKE
postitatud 10.09.2015 16:22

Mina teen ka alati toorestest kartulitest,peale riivimist võtan lusikaga vedelikku vähemaks,siis ei tule liiga palju jahu lisada.Muna ikka ka,proovin sibulaga,seni ei ole sibulat pannud.

Mariika Tamm
postitatud 12.09.2015 10:39

neid kartulikotlette tegi juba mu vanaema ja ka ema ja vahest kui viitsimist teen ise ka võib lisada ka sibulat, küüslauku ja hakkliha natuke ja ka väga maitsev hapukoorega süüa...nämmm

ott
postitatud 06.11.2015 11:15

minu ämm tegi kotlette toorest riivitud kartulist ja eelmine päev alles jäänud kartulipudrust pluss siis veel eelnevalt praetud sibul,muna ja jahu ka.Ise olen pannud veel riivitud porgandit,mille praen koos sibulaga pehmeks.

Kerli
postitatud 27.02.2016 07:42

Imehead!

Kadri
postitatud 20.03.2017 20:28

Soovitan soojalt pigem toorest kartulist teha, kellele ei meeldi kartulipudru laadne vedel koostis.</br> Ise oleks eelistanud pigem tahkemaid kotlette, edaspidi teen toorest kartulist.

Ilse
postitatud 03.12.2017 13:28

Mulle küll täitsa meeldisid. Olen tooretest ka teinud aga seda nimetatakse meil siis kartuliröstiks. Aga need siin sobisid suurepäraselt heeringa ja hapukoorega :)