Krentu vanaema tomatisaiad

Ilus kesk- ja hilissuvine suupiste, omamoodi põhjamaine bruschetta :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 viilu saia

50 g võid

Tomatikate:

3 suurt küpset tomatit

1 sibul

värsket tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista kõigepealt tomatikate, et see saaks saiaviilude praadimise ajal maitsestuda. Haki tomat väikesteks kuubikuteks ja sibul hästi peeneks. Sega tomati, sibul omavahel, maitsesta soola, pipra ja rohke tilliga.

Prae saiaviilud pannil keskmisel kuumusel rohkes taluvõis kuldseks - niiviisi praetud sai omandab kergelt magusa maitse.

Või asemel ei tohi õli kasutada, samuti ei piisa saiaviilude röstimisest!

Vahetult enne serveerimist tõsta praetud saiaviiludele tomatisalatit. Söö kohe, muidu lähevad saiaviilud pehmeks.

Retsept on Krentu blogist.

LISA KOMMENTAAR

Ülle Sillasoo
postitatud 12.09.2016 14:30

Bruschetta, aga ilma küüslauguta!

Pille
postitatud 12.09.2016 14:55

Ülle, no võis praetud saia ka itaallased ei kasuta ning tillifännid nad ka pole. Aga muidu eestimaine bruschetta tõesti :)