Külm avokaadosupp

Külm avokaadosupp on kaunistatud piimavahu ja forellimarjaga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 küpset avokaadot

2 sl laimi - või sidrunimahla

3 dl külma kerge mulliga vett

soola ja musta pipart

400 g maitsestamata jogurtit

Kaunistamiseks:

1 dl piima

4 sl forellimarja

rohelisi hernevõrseid

Valmistamine

Poolita avokaadod, eemalda kivi ja koor. Tükelda avokaadod, lisa laimi- või sidrunimahl, vesi ja maitseained. Püreesta köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks.

Enne serveerimist vahusta piim.

Jaga supp taldrikutesse ning tõsta lusikaga peale piimavaht ja forellimari. Kaunista krussis hernevõrsetega.

Kõrvale paku soovi korral röstitud leiba.

Soomekeelse Valio retsept (Kylmä avokadokeitto). Juuresoleva foto saatis kasutaja Frieda.

LISA KOMMENTAAR

Frieda
postitatud 24.08.2008 10:08

Supp oli hea (ja ilus, selline hele kapsaussiroheline :)), aga aeg vale. Pärast söömist hakkas mul lausa külm, kuid ma suudan ette kujutada, kui hästi maitseks see kuumal suvepäeval. Üllatavalt mõnus leid asja juures oli piimavaht.