Suvikõrvitsaõieomlett

Suvikõrvitsa- ja kõrvitsaõisi saab edukalt toiduvalmistamisel kasutada, näiteks omletis.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

mõned (suvi)kõrvitsaõied

4 muna

veidi vett

soola ja musta pipart

veidi sibulapealseid

riivitud juustu - nt

Mozzarella juustu või kitsejuustu või fetajuustu

Valmistamine

Kontrolli, et suvikõrvitsaõied on puhtad.

Löö väikeses kausis munad lahti, lisa tilk õli ja klopi uuesti kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta mittenakkuval pannil keskmisel kuumusel oliiviõli, lisa suvikõrvitsaõied ja prae tasakesi umbes 30 sekundit.

Vala peale munasegu, alanda kuumust ning lase 30-60 sekundit hüübida. Seejärel sega tasakesi, puista peale rohelised sibulad, veidi riivitud juustu. 

Nüüd kata pann kaanega ja lase tasasel tulel valmimiseni hüübida.

Nipid ja soovitused:

  • Alternatiiv: kui soovid, siis pane pann peale omletisegu segamist paariks minutiks kuuma grillahju.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR