Suvikõrvitsa- ja kõrvitsaõisi saab edukalt toiduvalmistamisel kasutada, näiteks omletis.
mõned (suvi)kõrvitsaõied
4 muna
veidi vett
soola ja musta pipart
veidi sibulapealseid
riivitud juustu - nt
Mozzarella juustu või kitsejuustu või fetajuustu
Kontrolli, et suvikõrvitsaõied on puhtad.
Löö väikeses kausis munad lahti, lisa tilk õli ja klopi uuesti kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta mittenakkuval pannil keskmisel kuumusel oliiviõli, lisa suvikõrvitsaõied ja prae tasakesi umbes 30 sekundit.
Vala peale munasegu, alanda kuumust ning lase 30-60 sekundit hüübida. Seejärel sega tasakesi, puista peale rohelised sibulad, veidi riivitud juustu.
Nüüd kata pann kaanega ja lase tasasel tulel valmimiseni hüübida.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Suvikõrvitsaõieomlett
Suvikõrvitsa- ja kõrvitsaõisi saab edukalt toiduvalmistamisel kasutada, näiteks omletis.