600 g värsket angerjat
2 sl võid
värsket rohelist peterselli või tilli
2 dl pruuni sibula- või seenekastet
Serveerimiseks:kartuliputru
Hõõru värske ehk äsja püütud angerjas jämeda soolaga sisse, et eralduks lima. Siis võta sisikond välja, eemalda pea ja uimed. Pese kala külma voolava vee all hoolega puhtaks, siis lase sõelal nõrguda. (Või osta juba roogitud angerjas).
Eemalda roogitud angerjalt nahk, lõika kala paraja suurusega tükkideks.
Kasta kalatükid sulavõisse ja aseta madala ahjuvormiga ahju, kus hauta valmimiseni. Hautamise keskel võid lisada veel võid juurde.
Puista roog üle hakitud rohelise peterselli või tilliga ja anna lauale kartulipudru ja pruuni sibula- või seenekastmega.
Täiesti nõme retsept. Rikkus mu angerja ära. Liiga umbkaudne, et retseptiks kutsuda.
Väga maitsev viis angerja valmistamiseks. Naha eemaldamine on ka suht lihtne, nokid terva noaga pea poolt lahti ja siis tõmbad angerjal naga üle saba. Kui suitsutada ei ole võimalust, siis see on järgmine retsept, mis mulle väga meeldis! Puder ja pruun sibulakaste sobisid ka suurepäraselt! Niiet super retsept- eks või teebki kõik veel paremaks :)
Ahjus küpsetatud angerjas
Serveeri ahjus küpsetatud angerjat kas seenekastmega või sibulakastmega.