Ahjus küpsetatud angerjas

Serveeri ahjus küpsetatud angerjat kas seenekastmega või sibulakastmega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g värsket angerjat

2 sl võid

soola

värsket rohelist peterselli või tilli

2 dl pruuni sibula- või seenekastet

Serveerimiseks:

kartuliputru

Valmistamine

Hõõru värske ehk äsja püütud angerjas jämeda soolaga sisse, et eralduks lima. Siis võta sisikond välja, eemalda pea ja uimed. Pese kala külma voolava vee all hoolega puhtaks, siis lase sõelal nõrguda. (Või osta juba roogitud angerjas).

Eemalda roogitud angerjalt nahk, lõika kala paraja suurusega tükkideks. 

Kasta kalatükid sulavõisse ja aseta madala ahjuvormiga ahju, kus hauta valmimiseni. Hautamise keskel võid lisada veel võid juurde.

Puista roog üle hakitud rohelise peterselli või tilliga ja anna lauale kartulipudru ja pruuni sibula- või seenekastmega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud J.Välimaa raamatust 'Kalatoidud' 1964. Retsepti tuunis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
LISA KOMMENTAAR

Brit
postitatud 15.07.2012 12:02

Täiesti nõme retsept. Rikkus mu angerja ära. Liiga umbkaudne, et retseptiks kutsuda.

Ilse
postitatud 28.05.2023 13:14

Väga maitsev viis angerja valmistamiseks. Naha eemaldamine on ka suht lihtne, nokid terva noaga pea poolt lahti ja siis tõmbad angerjal naga üle saba. Kui suitsutada ei ole võimalust, siis see on järgmine retsept, mis mulle väga meeldis! Puder ja pruun sibulakaste sobisid ka suurepäraselt! Niiet super retsept- eks või teebki kõik veel paremaks :)