Kevadine naadipirukas

Kreeklaste hortapita-nimelisest pirukast inspireeritud küpsetis. Lisaks naadile võib lisada ka nõgeselehti jms.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

200 g võid

200 g hapukoort

350 g nisujahu

noaotsatäis soola

Täidis:

1 sl õli

100-200 g noort naati

100 g sibulat

300-400 g kodujuustu või fetajuustu

1 muna

1 tl kuivatatud punet

soola ja musta pipart

Valmistamine

Taina valmistamiseks sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks, pane kuni pooleks tunniks külmkappi tahenema. 

Rulli välja, aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi peale.

Täidise valmistamiseks pese ja nõruta noored naadilehed hoolega. Kuumuta kuival praepannil läbi, kuni lehed on "närtsinud", siis loputa kiiresti külma vee all, suru hästi kuivaks ja haki väiksemaks.

Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ning prae tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa tükeldatud naadilehed, kodujuust, pune, sool ja pipar, viimasena sega hulka muna (jäta veidi muna piruka määrimiseks).

Tõsta täidis tainale ja kata ülejäänud tainaga. Suru servad kokku, pintselda pealt lahtiklopitud munaga, tee kahvliga mõned torked sisse.

Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

LISA KOMMENTAAR

Aari
postitatud 07.05.2008 08:14

asendasin naadid nõgestega (kupatasin kiirelt läbi) ning kodujuustu fetaga - imehea ja tahenedes läheb aina paremaks

Põrnikas
postitatud 03.05.2009 21:59

Sain esimest korda sel kevadel linnast minema, ja tulemuseks oli mõnsalt (kevad)roheline nädalavahetus . Küpsetasin kahel korral seda naadipirukat. Esimesel korral täpselt retsepti järgi, teisel korral lisasin ka nõgeseid ja kitsejuustu. Mõlemad olid väga mõnsad, täitsa uskumatult mõnusad kohe.

Põrnikas
postitatud 19.04.2010 21:37

Mul ka esimene kevadine naadipirukas tehtud. Oli täpselt nii hea, kui eelmisest aastast mäletasin Kuna naate oli tsiba vähe, panin pirukasse ka tsiba šampinjone.. väga mõnus kooslus.

hexy
postitatud 21.04.2010 15:17

Mulle naadi ja kodujuustu oma eriti ei meeldinud, sel aastal tahaks proovida Aari varianti nõgeste ja fetaga

Marju
postitatud 29.04.2010 11:24

Väga maitsev pirukas ja kuigi tundub kerge, on muidugi üsna rammus, nii et paras õhtusöögiks. Lisasin õige pisut mahedat kitsejuustu ja naati suutsin koguda umbes 100 gr. Läheb kordamisele esimesel võimalusel.

Marju
postitatud 07.05.2010 07:29

pirukas maitseb imehea. Minu meelest parim kõigist naadiküpsetistest, mis ma senini teinud olen. Aga küllap on põhjus juustus ja selles veidi teistmoodi tainas. Esimesel korral suutsin naati koguda u 100 grammi, teisel korral läks paremini. Naat oli küll märg ja kaalumine tundus seepärast mõttetu, aga minu meelest oli hulga rohkem :) Mida ma sellega nüüd öelda tahan, on, et korjake palju jaksate, pirukas on igal juhul hea :) Esimesel korral kasutasin pirukas lisaks kodujuustule mahedat kitsejuustu, sobis väga hästi. Teisel korral lisasin veidi parmesani ja eesti juustu.

Ssille
postitatud 11.05.2010 21:56

Väga hea oli!

zoozi
postitatud 13.05.2010 20:06

Väga maitsev!

Kardemon
postitatud 20.05.2010 00:39

Väga maitsev!!! Naati läks natuke vähem kui retseptis. Kodujuustu rohkem.. aga nende kooslus meeldis. Eriti sellise taigna vahel!!! Kui viitsiks nii palju naati veel noppida peenardelt ja aia äärest, teen veel!

Hexy
postitatud 15.06.2010 15:04

Asendasin naadi nõgesega ja kodujuustu fetajuustuga, supper hea pirukas tuli.

Põrnikas
postitatud 23.04.2012 12:00

Mina tegin selle kevade esimestest naatidest kevadist naadipirukat. On ikka hea pirukas küll!

Tomaz
postitatud 02.05.2012 09:54

Mina proovisin sama täidist lehttaignaga, tuli väga mõnus struudel.

kodukana
postitatud 07.05.2012 13:33

muidu päris hea pirukas, a põhi oleks tahtnud küpsetamist enne sisu pealepanekut...jäi nätske ja toores peale 45 min

Tiina
postitatud 14.05.2012 22:03

Väga maitsev pirukas, tainas tuleb mõnusalt rabe (kasutasin hapukoore asemel maitsestamata jogurtit). Täidiseks panin lisaks naadile ka nõgest.

Anneli S @ FB
postitatud 26.04.2015 20:02

Tegin täna sama retsepti järgi väga maitsev sai!

Krista
postitatud 27.04.2015 14:26

Küpsetasin täna hommikul esimest korda seda pirukat. Täidiseks kasutasin naati ja fetat, mõned kodus olnud karulaugulehed hakkisin ka hulka. Väga maitsev ja taigen on väga hea.

Eva V. @ FB
postitatud 27.04.2015 22:21

Pille, uskumatult hea pirukas tuli :-) Ma olin pisut kahtlev algul, aga tõesti... Pole vist mõtet enam naadiga võidelda, pigem söön ära :-)

Virve
postitatud 09.04.2016 08:10

Oli küll ülihea pirukas! Kreeka tuli meelde küll:)

efka
postitatud 08.05.2016 18:31

Tegin just paar päeva tagasi, aga kuna nisujahu oli otsa saanud, tegin täistera nisujahuga. Oli ka nii superhea :)

Peenrarott
postitatud 06.12.2019 14:43

Eriti maitsev kättemaks:).

Elsa
postitatud 03.05.2021 22:40

Asendasin osa kodujuustust kitsejuustuga, mis andis tuntava mõnusa iseloomu - teen seda teinekordki. Poole naadikogusest asendasin karulaugule, aga selle asendusega nii väga rahul ei ole (karulauk on küpsetamiseks raiskamine).