200 g võid
200 g hapukoort
350 g nisujahu
noaotsatäis soola
Täidis:1 sl õli
100-200 g noort naati
100 g sibulat
300-400 g kodujuustu või fetajuustu
1 muna
1 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart
Taina valmistamiseks sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks, pane kuni pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Rulli välja, aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi peale.
Täidise valmistamiseks pese ja nõruta noored naadilehed hoolega. Kuumuta kuival praepannil läbi, kuni lehed on "närtsinud", siis loputa kiiresti külma vee all, suru hästi kuivaks ja haki väiksemaks.
Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ning prae tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa tükeldatud naadilehed, kodujuust, pune, sool ja pipar, viimasena sega hulka muna (jäta veidi muna piruka määrimiseks).
Tõsta täidis tainale ja kata ülejäänud tainaga. Suru servad kokku, pintselda pealt lahtiklopitud munaga, tee kahvliga mõned torked sisse.
Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
asendasin naadid nõgestega (kupatasin kiirelt läbi) ning kodujuustu fetaga - imehea ja tahenedes läheb aina paremaks
Sain esimest korda sel kevadel linnast minema, ja tulemuseks oli mõnsalt (kevad)roheline nädalavahetus . Küpsetasin kahel korral seda naadipirukat. Esimesel korral täpselt retsepti järgi, teisel korral lisasin ka nõgeseid ja kitsejuustu. Mõlemad olid väga mõnsad, täitsa uskumatult mõnusad kohe.
Mul ka esimene kevadine naadipirukas tehtud. Oli täpselt nii hea, kui eelmisest aastast mäletasin Kuna naate oli tsiba vähe, panin pirukasse ka tsiba šampinjone.. väga mõnus kooslus.
Mulle naadi ja kodujuustu oma eriti ei meeldinud, sel aastal tahaks proovida Aari varianti nõgeste ja fetaga
Väga maitsev pirukas ja kuigi tundub kerge, on muidugi üsna rammus, nii et paras õhtusöögiks. Lisasin õige pisut mahedat kitsejuustu ja naati suutsin koguda umbes 100 gr. Läheb kordamisele esimesel võimalusel.
pirukas maitseb imehea. Minu meelest parim kõigist naadiküpsetistest, mis ma senini teinud olen. Aga küllap on põhjus juustus ja selles veidi teistmoodi tainas. Esimesel korral suutsin naati koguda u 100 grammi, teisel korral läks paremini. Naat oli küll märg ja kaalumine tundus seepärast mõttetu, aga minu meelest oli hulga rohkem :) Mida ma sellega nüüd öelda tahan, on, et korjake palju jaksate, pirukas on igal juhul hea :) Esimesel korral kasutasin pirukas lisaks kodujuustule mahedat kitsejuustu, sobis väga hästi. Teisel korral lisasin veidi parmesani ja eesti juustu.
Väga hea oli!
Väga maitsev!
Väga maitsev!!! Naati läks natuke vähem kui retseptis. Kodujuustu rohkem.. aga nende kooslus meeldis. Eriti sellise taigna vahel!!! Kui viitsiks nii palju naati veel noppida peenardelt ja aia äärest, teen veel!
Asendasin naadi nõgesega ja kodujuustu fetajuustuga, supper hea pirukas tuli.
Mina tegin selle kevade esimestest naatidest kevadist naadipirukat. On ikka hea pirukas küll!
Mina proovisin sama täidist lehttaignaga, tuli väga mõnus struudel.
muidu päris hea pirukas, a põhi oleks tahtnud küpsetamist enne sisu pealepanekut...jäi nätske ja toores peale 45 min
Väga maitsev pirukas, tainas tuleb mõnusalt rabe (kasutasin hapukoore asemel maitsestamata jogurtit). Täidiseks panin lisaks naadile ka nõgest.
Tegin täna sama retsepti järgi väga maitsev sai!
Küpsetasin täna hommikul esimest korda seda pirukat. Täidiseks kasutasin naati ja fetat, mõned kodus olnud karulaugulehed hakkisin ka hulka. Väga maitsev ja taigen on väga hea.
Pille, uskumatult hea pirukas tuli :-) Ma olin pisut kahtlev algul, aga tõesti... Pole vist mõtet enam naadiga võidelda, pigem söön ära :-)
Oli küll ülihea pirukas! Kreeka tuli meelde küll:)
Tegin just paar päeva tagasi, aga kuna nisujahu oli otsa saanud, tegin täistera nisujahuga. Oli ka nii superhea :)
Eriti maitsev kättemaks:).
Asendasin osa kodujuustust kitsejuustuga, mis andis tuntava mõnusa iseloomu - teen seda teinekordki. Poole naadikogusest asendasin karulaugule, aga selle asendusega nii väga rahul ei ole (karulauk on küpsetamiseks raiskamine).
Kevadine naadipirukas
Kreeklaste hortapita-nimelisest pirukast inspireeritud küpsetis. Lisaks naadile võib lisada ka nõgeselehti jms.