Hõrk laimi-toorjuustukook

Üks Kristjani firmaretseptidest. Juustukoogi põhi sisaldab hakitud pähkleid ning kate on sametiselt õhuline.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

1 pakk 'Ekstra' küpsiseid

peotäis purustatud sarapuupähkleid

60 g võid

riivitud muskaatpähklit

2 tl pruuni suhkrut

Laimi-toorjuustukate:

3 tl želatiini

500 g mascarpone toorjuustu

0.5 laimi mahl

150 g suhkrut

0.5 tl vanilliekstrakti

4 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Valmista kõigepealt põhi. Purusta küpsised. Sulata või, sega juurde küpsisepuru, peenestatud pähklid, muskaatpähkel ja suhkur. Suru lahtikäiva koogivormi põhjale ning küpseta 180kraadises ahjus 10 minutit. Lase jahtuda.

Valmista laimi-toorjuustukiht. Sulata želatiin väheses kuumas, ent mitte keevas vees.

Sega mascarpone, suhkur, laimimahl ja vanilliekstrakt omavahel. Sega peene joana sisse veidi jahtunud želatiinisegu. Viimasena lisa õrnalt segades juurde vahustatud rõõsk koor.

Kalla täidis eelküpsetatud küpsisepõhjale, silu pealt siledaks ning pane vähemalt 6 tunniks jahedasse tarretuma.

Nami-Nami Pille elukaaslase Kristjani retsept. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Raina
postitatud 10.05.2015 11:34

Jube kibe ja mõru tuli.

Katrin
postitatud 30.12.2022 09:53

Mõru tuleb siis, kui riivid laimi koore valget osa.

Pille
postitatud 10.05.2015 19:35

Raina, siin pole ju ühtegi komponenti, mis saaks koogi mõrudaks teha?!

Triin
postitatud 24.12.2015 14:47

Esimene kommentaar on niivõrd inspireeriv, et teen homseks külla kaasa:)