1 pakk 'Ekstra' küpsiseid
peotäis purustatud sarapuupähkleid
60 g võid
riivitud muskaatpähklit
2 tl pruuni suhkrut
Laimi-toorjuustukate:3 tl želatiini
500 g mascarpone toorjuustu
0.5 laimi mahl
150 g suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti
4 dl 35% rõõska koort
Valmista kõigepealt põhi. Purusta küpsised. Sulata või, sega juurde küpsisepuru, peenestatud pähklid, muskaatpähkel ja suhkur. Suru lahtikäiva koogivormi põhjale ning küpseta 180kraadises ahjus 10 minutit. Lase jahtuda.
Valmista laimi-toorjuustukiht. Sulata želatiin väheses kuumas, ent mitte keevas vees.
Sega mascarpone, suhkur, laimimahl ja vanilliekstrakt omavahel. Sega peene joana sisse veidi jahtunud želatiinisegu. Viimasena lisa õrnalt segades juurde vahustatud rõõsk koor.
Kalla täidis eelküpsetatud küpsisepõhjale, silu pealt siledaks ning pane vähemalt 6 tunniks jahedasse tarretuma.
Nami-Nami Pille elukaaslase Kristjani retsept. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Jube kibe ja mõru tuli.
Mõru tuleb siis, kui riivid laimi koore valget osa.
Raina, siin pole ju ühtegi komponenti, mis saaks koogi mõrudaks teha?!
Esimene kommentaar on niivõrd inspireeriv, et teen homseks külla kaasa:)
Hõrk laimi-toorjuustukook
Üks Kristjani firmaretseptidest. Juustukoogi põhi sisaldab hakitud pähkleid ning kate on sametiselt õhuline.