4 suuremat kanakoiba
2 sl oliiviõli
2 sibulat paksude viiludena
250 g väikeseid šampinjone
1 kuhjaga sl kontsentreeritud tomatipastat
3 dl valget veini
400 g kvaliteetset kana- või vasikalihapuljongit
3-4 kooritud tomatit (lõika neljaks ja eemalda seemned)
hakitud värsket estragoni
hakitud värsket peterselli
Maitsesta kanakoivad soola ja pipraga.
Kuumuta oliiviõli kaanega potis keskmiselt tugeval tulel, pruunista kanakoivad ümberringi. Tõsta kanakoivad kõrvale. Pannile peaks alles jääma umbes 2 sl õli - ülejäänud vala minema.
Lisa pannile sibul ja seened, prae aeg-ajalt segades, kuni need on kergelt värvi muutnud - umbes 6-8 minutit.
Lisa tomatipüree ja valge vein, siis lisa puljong.
Tõsta kanakoivad uuesti pannile ning kuumuta hautis podiseva keemiseni.
Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel vaikselt podisevana umbes tund aega, kuni liha on täiesti pehme.
Lisa tomatid, kuumuta veel 2-3 minutit. Puista peale ürdid ning serveeri.
Kõrvale sobivad hästi nt oliiviõliga röstitud ahjukartulid.
Briti ajakirja Good Food retsept (Gary Rhodes, Braised chicken chasseur). Pildi tegi ZOOZI.
Prantsuse kanahautis
Chausseur-tüüpi prantsuse hautis.