Pardipugud, Hiina moodi

Hiinapäraselt valmistatud pardipugud. Hiina restoranides serveeritakse neid enamasti viilutatult, kõrvale pakutakse köögivilju.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g kana- või või pardipugusid

1 sl võid või õli

2 sl viilutatud ingverit

3 tähtaniisi

2 sl sojakastet

3-4 dl vett

Valmistamine

Loputa pardipugud, jäta pooleks tunniks külma vette ligunema. Siis eemalda kilejas membraan.

Koori ingver, lõika viiludeks. 

Kuumuta või või õli pannil hästi tuliseks. Lisa ingver ja prae segades umbes 2 minutit, kuni ingver on aromaatne. 

Lisa tähtaniisid ja sojakaste. Kuumuta segades minut aega.

Lisa puhastatud pardipugud, sega läbi. Lisa vesi. Kata pann kaanega ja oota, kuni vesi keema hakkab. Siis alanda kuumust ja hauta keskmisel tulel 45-60 minutit, kuni vedelik on siirupjas ja pardipugud pehmed.

Tõsta pann tulelt. Serveeri pardipugusid kuumalt või jahtunult, näiteks koos aurutatud köögiviljade või riisi või nuudlitega. 

Retsept on mugandatud Clean Palate blogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR