Värskekapsasupp lambalihaga

Lihtne ja kodune lambalihasupp, just selline, nagu vanaema seda teeks ;) Vali kondiga lihatükk, nt ribitükk või siis valmistükeldatud lambaliha. Soovi korral võid lisada supile ka peotäie odrakruupe. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500-750 g kondiga lambaliha (nt ribitükid)

2 l vett

soola ja musta pipart

1 värske kapsapea

1-2 sibulat

3-4 porgandit

5-6 kartulit

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Pane lihatükid supipotti, kata külma veega. Kuumuta keemiseni, keeda mõned minutid tugeval tulel. Siis kalla kogu kupatus sõelale.

Pese pott hoolega puhtaks, siis tõsta uuesti tulele. Pese lihatükid samuti külma jooksva vee all puhtaks*. Pane uuesti potti, lisa retseptis toodud 2 l vett ja kuumuta tasakesi keemiseni. 

Siis lisa mõned pipraterad ja veidike soola. Keeda liha tasakesi podisedes umbes 1,5 tundi, kuni liha kontide küljest kergesti lahti tuleb. Kui pinnale rasva või vahtu koguneb, siis eemalda see vahukulbiga. Pehmeks keenud lihatükid tõsta potist välja jahtuma. 

Lisa potti ribadeks lõigatud sibul ja kapsas, keeda umbes 30 minutit. Lisa porgandirattad ja keeda 15 minutit, siis lisa kartulikuubikud ja keeda, kuni kartulid ja porgandid on pehmed. 

Porgandite-kartulite keetmise ajal puhasta keedetud lambaliha kontidelt, lõika väikesteks tükkideks. Lisa supile ja kuumuta läbi. 

Lisa soovi korral hakitud tilli, maitsesta soola-pipraga parajaks. Lase enne serveerimist veidi maitsestuda. 

NIPP: Enne supi serveerimist lisa potti üks toores peenelt riivitud porgand - see annab supile värske maitse.

* Kuigi mõned kokad väidaksid, et selline esmane keetmine-pesemine vähendab puljongi maitset, siis mina usun, et see tagab selgema puljongi. Samuti keeb nii osa lambarasvast välja - ja pole ohtu, et supp keedes kibedaks muutub. 

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 14.04.2010 22:43

Mul porgandi tükeldus veidi teisem.

tix
postitatud 02.04.2011 01:01

väga mõnus supp,mina panen veel värskeid herneid sisse...mõnna

Piret
postitatud 08.11.2012 17:39

Meie perele see supp väga meeldis. Panime ka herneid sisse ja porgandi kohe alguses. 2-aastane laps sõi ja kiitis!

mercy
postitatud 19.07.2013 15:39

Tegin ka, mulle maitseb, serveerind veel ei ole, laste reageering on huvitav :D pole enne kapsasuppi teinud :) igaljuhul hea retsept ja tasub proovida ...

ain
postitatud 02.07.2015 19:10

Väga hea ,proovige.

Helle Gaponenko
postitatud 09.11.2016 19:55

Parim!!!

Mell
postitatud 14.11.2018 14:33

Mina hakkan täna seda suppi tegema, aga väikese nüansiga. Õigemini alustasin juba eile õhtul, kui panin puljongi valmistamiseks kondid, maitsestuse ja vee slow-cookerisse, mis hautas hommikuks liha kontide küljest lahti ja valmistas imelise leeme. Hommikul nokkisin liha kontidest eraldi ja kurnasin puljongi potti. Jahutasin ja tõstsin päevaks külmkappi. Õhtuks on potis lambarasv pinnale kerkinud ja kõvaks hangunud ning selle saab lihtsalt eraldada. See on märkimisväärne, kui suures koguses rasva niimoodi toidust eemale saab, jättes maitsed kõik alles. Täna õhtul hoian lihatükke mõnda aega ahjus, et ka sealt rasva välja sulaks. No ja ülejäänu on sama, mis siin retseptis. Nämm!