Marcella Hazani tomatikaste sibula ja võiga

Hästi lihtne kaste - vaid konservtomatid, sibul, või ja sool - aga maitselt väga peen ja hea. (Suhkrut ja pipart palun mitte lisada!)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 x 400 g purki konservitud Itaalia ploomtomateid

70 g võid (u 5 sl)

1 keskmise suurusega sibul (koori ja lõika pooleks)

soola

Valmistamine

Pane ploomtomatid koos konservivedelikuga potti, lisa sibul, või ja sool ning hauta ilma kaaneta potis nõrgal kuumusel 45 minutit. Sega aeg-ajalt, surudes suuremaid tomatitükke vastu poti serva katki.

Maitse, vajadusel lisa veel soola.

Eemalda sibulapoolikud, serveeri kastet keedetud makaronide kõrvale.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral võid sibulaid kasutada pitsakattes või püreestada tomatikastme hulka (aga algretseptis need visatakse lihtsalt ära).

Loe veel:

Retsept on pärit Marcella Hazani raamatust "Essentials of Classic Italian" (Tomato Sauce with Onion and Butter). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR