2 x 400 g purki konservitud Itaalia ploomtomateid
70 g võid (u 5 sl)
1 keskmise suurusega sibul (koori ja lõika pooleks)
Pane ploomtomatid koos konservivedelikuga potti, lisa sibul, või ja sool ning hauta ilma kaaneta potis nõrgal kuumusel 45 minutit. Sega aeg-ajalt, surudes suuremaid tomatitükke vastu poti serva katki.
Maitse, vajadusel lisa veel soola.
Eemalda sibulapoolikud, serveeri kastet keedetud makaronide kõrvale.
Retsept on pärit Marcella Hazani raamatust "Essentials of Classic Italian" (Tomato Sauce with Onion and Butter). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Marcella Hazani tomatikaste sibula ja võiga
Hästi lihtne kaste - vaid konservtomatid, sibul, või ja sool - aga maitselt väga peen ja hea. (Suhkrut ja pipart palun mitte lisada!)