1-2 hakitud sibulat
500-700 g tükeldatud sealiha (nt guljaššikuubikuid)
750 g hapukapsast
3 hakitud küüslauguküünt
2-3 tl ungari mahedamaitselist paprikapulbrit
1 tl (jahvatatud) köömneid soovi korral
4 dl vett või kanapuljongit
soola ja musta pipart
150 g Saare smetana hapukoort
Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ning prae tasasel tulel pehmeks. Lisa sealihakuubikud ning pruunista liha ümberringi.
Lisa küüslauk ning prae läbi. Alanda kuumust, sega juurde köömned ja paprikapulber.
Kalla potti 2 dl vett või puljongit, nii et liha oleks napilt kaetud. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni liha on poolpehme.
Lisa hapukapsas ning 2 dl vett või puljongit. Pista potti loorberileht, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel kaane all 30-45 minutit või kuni liha on pehme ja kapsas valmis, aga veel veidi krõmpspehme.
Tõsta pott tulelt, sega hulka umbes 100 g hapukoort. Timmi maitse soola, pipra ja vajadusel suhkruga parajaks.
Serveeri leiva ja/või keedukartulitega, serveerimisel tõsta peale veel hapukoort.
Retsept mugandatud siit, siit ja siit. Retsepti aitas täiustada ja foto saatis kasutaja Mann.
Ma mõtlesin, et siin on toiduretseptid, aga tuleb välja, et kokandusalane naljanurk hoopis. Või kuidas muidu seletada seda, et hapukapsast hautatakse pool tund?
Kasutaja Mann on kunagi ammu-ammu sellise pildi saatnud:
Tegin ühel külmal veebruariõhtul, kasutasin Uus-Kongo kapsast ja valmis guljašikuubikuid. Lastele tundus esimese hooga liiga hapu, aga suhkru abil saime maitse paika. Meile mehega meeldis väga, tore vaheldus. Teen kindlasti veelgi.
Székely guljašš ehk guljašš hapukapsaga (Székelykáposzta)
Hapukapsaga valmistatud guljašš (Székely Gulyás). Roog on väga populaarne ka Tšehhis ja Slovakkias, kus seda tuntakse "segedínský guláš" nime all. Nime kohta loe allpoolt lähemalt.