Loputa kalafileed vajadusel puhta veega, siis patsuta köögipaberiga kuivaks. Aseta võitatud ahjuvormi, nahk allpool.
Haki tomatid ja petersell, sega küüslaugu, sidrunimahla ja soola-pipraga. Puista kalafileedele.
Kuumuta pannil oliiviõli, lisa küüslauk ja prae veidike. Lisa maitseained, siis riivsai ja prae krõbedaks. Viimasena sega juurde basiilik. Jaota ühtlase kihina vormile.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kala on küps.
Retsept on raamatust "Sundays at Moosewood Restaurant" (Simon and Schuster/Fireside 1990; Baked Fish Nicosia)
Nicosia kalavorm
Vürtsika riivsaiakattega kalaroog. Sobib iga tugevam valge kala. Nii valmistatakse kala restoranis "Moosewood" (Ithaca, New York).