Nicosia kalavorm

Vürtsika riivsaiakattega kalaroog. Sobib iga tugevam valge kala. Nii valmistatakse kala restoranis "Moosewood" (Ithaca, New York).

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg valge kala fileed

4 suurt tükeldatud tomatit

2-3 peenestatud küüslauguküünt

1 dl hakitud värsket peterselli

4 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Kate:

1 oliiviõli

4 hakitud küüslauguküünt

noaotsaga Cayenne'i pipart

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

maitse järgi soola

5 dl riivsaia

1 dl hakitud värsket basiilikut

Valmistamine

Loputa kalafileed vajadusel puhta veega, siis patsuta köögipaberiga kuivaks. Aseta võitatud ahjuvormi, nahk allpool.

Haki tomatid ja petersell, sega küüslaugu, sidrunimahla ja soola-pipraga. Puista kalafileedele. 

Kuumuta pannil oliiviõli, lisa küüslauk ja prae veidike. Lisa maitseained, siis riivsai ja prae krõbedaks. Viimasena sega juurde basiilik. Jaota ühtlase kihina vormile. 

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kala on küps. 

Retsept on raamatust "Sundays at Moosewood Restaurant" (Simon and Schuster/Fireside 1990; Baked Fish Nicosia)

LISA KOMMENTAAR