Kõrvitsa-sinihallitusjuustupirukas

Muretainapõhjal soolane pirukas (quiche), millele annab magusust röstitud kõrvits ning pikantsust sinihallitusjuust.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

350 g muretainast

500 g kõrvitsa viljaliha

1 dl piima

3 muna

2 dl 10% rõõska koort

1 sl värsket tüümiani e. aed-liivateed

muskaatpähklit

soola ja musta pipart

100 g sinihallitusjuustu

Valmistamine

Lõika kõrvits kuubikuteks ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soolaga ning küpseta seejärel 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kõrvits on pehme.

Vooderda 24 cm pirukavorm muretainaga ning eelküpseta 10-15 minutit, kuni põhi on kergelt pruunistunud.

Samal ajal püreesta kõrvitsa viljaliha ja piim köögikombainis, siis klopi munad rõõsa koorega ning lisa kõrvitsapüree. Maitsesta tüümiani, soola, pipra ja muskaadiga.

Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale, laota peale juustukuubikud (võid neid veidi täidisesse suruda).

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni täidis on küpsenud. Kui pirukas kipub pealt liialt pruunistuma, siis kata fooliumiga.

Lase pirukal enne serveerimist 5-10 minutit taheneda, kõrvale paku salatit.

Retsept adapteeritud hea sõbranna Johanna blogist The Passionate Cook. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 22.07.2008 21:15

See on ütlemata hää. Piruka neelud käivad siiani.

Liiseli
postitatud 14.10.2008 17:35

Kõrvitsapirukas oli hea! Kasutasin Cambozola sinihallitusjuustu (või oleks õigem öelda valgehallitus-sinihallitusjuust?). Igatahes tahaks veel proovida, juustu asemel näiteks toorsuitsupeekonit või chorizo-vorsti kasutades. Täidisesse panin 3 muna ja 3 dl vedelikku (26 cm d. vorm), piisas. Taignasse läks ka neljaviljahelbeid ja grahamjahu.

Berit
postitatud 09.02.2009 13:44

Kasutasin oma sügavkülmutatud pureestatud kõrvitsat, väga maitsev! Ainult kõrvitsat läks mul suts rohkem sisse kui ette nähtud ja mune panin ka 3 suurt 4 asemel, seega jäi natuke pehmema konsistensiga.

Kessu343
postitatud 29.11.2009 22:49

Selle sügise esimesest kõrvitsast valmis minulgi sama pirukas sinihallitusjuustuga. Väga mahe ja magusa mekiga. Järgmine kord lisaks ka midagi lihalist :)

Katrin
postitatud 17.12.2009 16:46

Väga maitsev. Järgmine kord panen juustu rohkem. Eriti hõrk suutäis oli koos juustuga ja retsepti järgi jäi seda väheks.

Piret L.
postitatud 31.10.2010 16:04

proovitud mõni aeg tagasi ja huvitav tulemus oli,mis maitses hää. Varem olen pirni ja sinihallitusjuustu miksinud - ka huvitav mekk.

Hexy
postitatud 10.12.2011 13:27

Oli maitsev

M
postitatud 10.02.2013 21:57

Väga väga väga mõnus, ainult et tüümiani võib kõvasti rohkem, u 3 spl panna.

Triin
postitatud 14.01.2015 20:18

Tõesti väga hea pirukas, mõnusa tekstuuriga. Kõrvits ja sinihallitusjuust moodustavad mõnusa huvitava koosluse. Tüümiani asemel panin ainult tilli, sest esimest väga ei armasta. Sobis hästi ka nii minu meelest.

Pille
postitatud 03.12.2024 08:06

Minu pilt aastast 2010 :)