Seda salatit tuleb kindlasti teha varajaste kartulite ja värske soolakurgiga!
400 g varajasi kartuleid
2 värsket soolakurki
1 porru
2 dl maitsestamata jogurtit
1 sl (teralist) sinepit
1 sl majoneesi
3 sl hakitud murulauku või sibulapealseid
3 sl hakitud peterselli
0,5-1 tl suhkrut
0,5 tl soola
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Jahuta ja lõika viiludeks.
Viiluta soolakurgid ja lõika porru valge osa ratasteks.
Sega kõik kastmeained omavahel, suhkru-soola kogust reguleeri maitse järgi. Sega kaste köögiviljadega.
Lase salatil tund aega jahedas maitsestuda.
Mari-Liis Iloveri retsept ajakirjast Pereköök (august 2013). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mõnus kerge suvine salat. Mulle meeldis.
Tundub väga maitsev!
See salat tuletab mulle lapsepõlve meelde. Lõuna eestis vanaema tegi sellist salatit. Maitses hästi!
Värske kartuli ja soolakurgi salat
Seda salatit tuleb kindlasti teha varajaste kartulite ja värske soolakurgiga!