Sri Lanka aedviljakarri

Värvikirev kookospiima ja mandlitega köögiviljakarri valmib kiiresti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 punane paprika

2 sl vürtsikat karripastat

4 väiksemat suvikõrvitsat

2 sl jahvatatud mandleid

4 dl kookospiima

0.5 sidrunit

soola ja musta pipart

1 sl hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Haki sibul. Purusta küüslauguküüned. Lõika paprikad 5 mm ribadeks. Lõika suvikõrvits u 3 mm viiludeks. 

Kuumuta õli suures potis, lisa sibul ja prae keskmisel kuumusel 5 minutit. Ära pruunista!

Lisa küüslauk ja punane paprika ning prae pidevalt segades veel 5 minutit. Sega juurde karripasta.

Lisa suvikõrvits, küpseta 4-5 minutit pidevalt segades, kuni suvikõrvits on pehme.

Sega juurde mandlid, kookospiim, sidrunimahl ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale värsket koriandrit ning serveeri riisiga.

Loe veel:

Allikas: Rose Elliot "Learning to cook vegetarian" (Sri Lankan curried vegetables). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 14.01.2011 19:06

Päris maitsev oli.