Värvikirev kookospiima ja mandlitega köögiviljakarri valmib kiiresti.
1 sl oliiviõli
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 punane paprika
2 sl vürtsikat karripastat
4 väiksemat suvikõrvitsat
2 sl jahvatatud mandleid
4 dl kookospiima
0.5 sidrunit
soola ja musta pipart
1 sl hakitud värsket koriandrit
Haki sibul. Purusta küüslauguküüned. Lõika paprikad 5 mm ribadeks. Lõika suvikõrvits u 3 mm viiludeks.
Kuumuta õli suures potis, lisa sibul ja prae keskmisel kuumusel 5 minutit. Ära pruunista!
Lisa küüslauk ja punane paprika ning prae pidevalt segades veel 5 minutit. Sega juurde karripasta.
Lisa suvikõrvits, küpseta 4-5 minutit pidevalt segades, kuni suvikõrvits on pehme.
Sega juurde mandlid, kookospiim, sidrunimahl ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale värsket koriandrit ning serveeri riisiga.
Allikas: Rose Elliot "Learning to cook vegetarian" (Sri Lankan curried vegetables). Pildi tegi ZOOZI.
Päris maitsev oli.
Sri Lanka aedviljakarri
Värvikirev kookospiima ja mandlitega köögiviljakarri valmib kiiresti.