Porgandi-pohlamarmelaad

Põnev ja omapärane moos verivorstide või liharoogade juurde.

Kogus
0.75 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 dl pohli

2 porgandit

2 sl värskelt pressitud apelsinimahla

2 dl moosisuhkrut

0.5 apelsini riivitud koor

Valmistamine

Riivi porgandid peene riiviga. Riivi apelsinikoor, pressi apelsinist mahl.

Sega potis pohlad, porgandid, apelsinimahl ja moosisuhkur. Kuumuta ning keeda umbes 10 minutit (eemalda pinnale tekkinud vaht). Maitsesta riivitud apelsinikoorega.

Kalla kuum marmelaad hoolega pestud kuumadesse purkidesse. Sulge purgid, säilita jahedas.

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (Puolukka-porkkanamarmeladi). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

k
postitatud 24.08.2010 23:27

sain seda marmelaadi sõprade juures - ülihea oli!!!

Triin28
postitatud 30.10.2012 19:06

Väga hea liha kõrvale aga ka lihtsalt röstsaia peal.

Pille
postitatud 29.08.2019 11:04

Triin saatis sellise pildi 2012. aastal:

Kaare
postitatud 28.08.2019 16:32

Kui hea moos! Leidsin vist uue lemmiku :) Tegin tavalise suhkruga, keetsin kauem. Võib rahuliku südamega topeltportsu keeta!

Martiina
postitatud 30.08.2019 21:56

Väga maitsev moos!