Suitsuräimepirukas

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2 dl maitsestamata paksemat jogurtit

25 g värsket pärmi

1 tl soola

50 g sulatatud võid

5 dl nisujahu

Täidis:

150 g puhastatud suitsutatud räime

2 keedetud muna

2 sibulat

3 sl hakitud tilli

3 sl hakitud murulauku

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Kuumuta jogurt 37C kraadini, lahusta jogurtis pärm, lisa sool, jahtunud sulavõi ja jahu. Sega ühtlaseks ning lase tainal pool tundi kerkida.
Rulli kerkinud tainas ristkülikuks, kata puhastatud suitsuräimede, hakitud muna, sibula, tilli ja murulauguga.
Keera sarnaselt rullbiskviidile rulli, tee noaga rullile paar sisselõiget, nii et täidis veidi välja paistaks. Lase veel pool tundi kerkida.
Määri pealt munaga ja küpseta 175kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Serveeri soojalt.

Retsept on Soome ajakirjandusest (Mainio 22.7.2004, Silakkapiirakka)
LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 30.12.2014 20:08

Kasutasin siit ainult jogurtiga tainast, mis tuli hea.