1 kg sibulat
1 kg porgandeid
1,5 kg lambaliha - aba ja ribi
10-15 tera musta pipart
peotäis koriandriseemneid
peotäis kukerpuumarju (barbariis)
peotäis vürtsköömneid
5-6 tervet küüslaugumugulat
1 kg pikateralist riisi
1,5 l head (lambaliha)puljongit või vett
soovi korral tšillit
värsket koriandrit serveerimiseks
Tükelda sibul poolratasteks ja porgandist lõika peened pikad julienne ribad. Kuumuta pannil õli ning prae sibul läbi. Tükelda abaliha suupärasteks tükkideks ja pruunista koos ribidega õlis suuremas (malm)potis, milles kavatsed kogu plovi valmis teha.
Lisa lihale uhmerdatud pipraterad ja koriandriseemned, barbariss, peo vahel peenemaks hõõrutud vürtsköömned, sool ja soovi korral tšilli. Sega vürtsid lihaga läbi ning tõsta juurde praetud sibul. Alanda veidi kuumust.
Suru liha ja sibulasegu sisse küüslaugupead, koorida ei ole küüslauku vaja. Kui sibul ja liha on koos vürtsidega kergelt läbi hautatud, lisa peale kiht porgandit.
Pese riis läbi ja laota ühtlase kihina porganditele. Vala kuum puljong või vesi roale. Hauta keskmisel temperatuuril algul paarkümmend minutit kaane all ja siis hästi vaiksel kuumusel veel 10–20 minutit. Kaant ära vahepeal paota ja segada ei ole ka vaja.
Kui riis on parajalt pehme ja vedelikku enam põhjas ei ole, on plov valmis. Nüüd sega plov läbi ja timmi soolasust.
Serveerides tõsta peale ohtralt värsket koriandrit.
Retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (2014)
Arturi plov
Sellist retsepti jagas vandeaudiitor Artur Suits toidukirjutaja Tuuli Mathiseniga.