Soja-ingverikana

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur paksoi - lõika neljaks

2 kanafileed

väike jupp riivitud ingverijuurt

1 purustatud küüslauguküüs

1 sl sojakastet

1 sl mirinit ehk magusat riisiveini või tavalist riisiveini või šerrit

2 tükeldatud talisibulat

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Pane paksoi taldrikule, mis mahuks kenasti aurutisse. Pane kanafileed paksoilehtedele, lisa ingver, küüslauk, sojakaste, riisiviin ja talisibulad.
Kuumuta potis vesi keemiseni, tõsta auruti koos taldrikuga potti, kata pott kaanega ning auruta 6-8 minutit, kuni kana on küpsenud.
Serveeri keedetud riisiga.

Retsept on pärit BBC ajakirjast "Olive" (September 2006, Soy and ginger chicken)

LISA KOMMENTAAR