250 g nisujahu (sõelu läbi)
0.5 tl küpsetuspulbrit
150 g suhkrut
1 tl (kuhjaga) ingveripulbrit
50 g jahvatatud mandleid
50 g sulatatud võid
2 muna
100 g terveid koorimata mandleid
2 sl kuivatatud roseepipart
Sega kausis jahu, küpsetuspulber, suhkur ja jahvatet ingver. Lisa sulavõi, kergelt lahtiklopitud munad ja jahvatatud mandlid. Sega läbi, siis kummuta tainas kergelt jahusele lauale ja sega ühtlaseks. Sõtku sisse terved mandlid ja roseepiprad.
Vormi tainast kaks piklikku lamedat pätsi (ca 5 cm laiad, 30 cm pikad ja 2 cm kõrged) ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta kahe pätsi vahele piisavalt ruumi, kuna küpsedes vajuvad need veidi laiemaks.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pätsid on kaunilt kuldsed (ent pigem heledad, kui pruunid).
Võta küpsetusplaat ahjust välja ja lase 30 minutit jahtuda. Siis lõika hästi terava noaga 2 cm viiludeks (proovi noaga mitte "saagida"), laota viilud ahjupannile asetatud metallrestile ning küpseta 100kraadises ahjus veel 10-15 minutit, kuni küpsised on kuivemaks muutunud ja servadest õrnalt pruunistunud.
Lase metallrestil jahtuda.
Retsept mugandatud mu hea sõbranna Johanna kirjutatud The Passionate Cook'i blogist (algselt pärit ajakirjast Food & Travel).
Tegin ühele peole kaasa. Endale meeldisid väga, mehele mitte eriti, ütles, et roseepipart liiga palju. Peolistele ka meeldis. Teen neid mingile üritusele kindlasti veel kuna väga põnevad asjad.
Plaan cantuccisid teha oli juba mõnda aega olemas, aga kaubandus ei soosinud selle kiiremat teostamist. Täielik üllatus oli, et roseepipra hankimisegaga võib raskusi tekkida. Paarist poest vaatasin - ei olnud. Lõpuks ühest leidsin sellise piprasegu. Koorjasin siis ükshaaval roseepipra välja. Küpsised said igatahes head. Lähevad kindlasti kordamisele.
Roseepipra-mandliküpsised ingveriga (cantucci)
Väikesed itaalia küpsised: huvitav maitsekombinatsioon ingverist, mandlitest ja roseepiprast.