Mince & tatties ehk hakkliharoog šoti moodi

Tüüpiline lihtsamat sorti šoti õhtusöök.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

tükike võid

500 g kvaliteetset väherasvast veisehakkliha

1 hakitud sibul

1 hakitud küüslauguküüs

1 tl Marmite pärmiekstrakti või veisepuljongikuubikut

soola ja musta pipart

3-4 sl keeva vett

sorts Worcesteri kastet

Valmistamine

Kuumuta või paksupõhjalises potis. Lisa hakkliha ning prae segades tugeval kuumusel umbes 5 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud.

Lisa hakitud sibul ja küüslauk, sega juurde Marmite pärmiekstrakt ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa keev vesi, kata pott kaanega ning hauta keskmisel kuumusel umbe 20 minutit. Sega aeg-ajalt.

Vahetult enne serveerimist lisa sorts Worcester'i kastet, vajadusel lisa uuesti soola-pipart.

Serveeri kuumalt, kõrvale paku keedetud kartuleid või kartuliputru ning keedetud rohelisi herneid.

Loe veel:

Retsept mugandatud Sue Lawrence'i raamatust "Scots cooking". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 23.09.2015 20:31

Lisaks Marmitele soola ei vajanud. Muidu väga maitsev, veidi teistmoodi.