1-1.5 kg kaaluv meriahven
0.5 tl soola
1 kimp talisibulat
2.5 cm jupp värsket ingverijuurt
3 sl Kikkoman sojakastet
0.25 tl suhkrut
Serveerimiseks:keedetud riisi
Puhasta kala sisikonnast, loputa hoolega ning kuivata köögipaberiga. Hõõru kala nii seest kui väljast soolaga. Aseta suurde ahjuvormi, see omakorda suurele ahjupannile.
Lõika talisibul (valge ja heleroheline osa) umbes 5 cm peenikesteks ribadeks, koori ingverijuuretükk ning lõika samuti tikkudeks. Puista kalale.
Sega sojakaste suhkruga, nirista kalale.
Kalla ahjupanni nii palju keeva vett, et ahjuvorm oleks poolenisti vees. Kata ahjuvorm ja pann niiviisi üleni fooliumiga, suru fooliumi servad kenasti kinni.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 30-35 minutit, kuni kala on fooliumi all tekkinud aurus küpsenud.
Enne serveerimist lõika talisibula rohelised osad veidi diagonaalselt õhukesteks viiludeks ning puista valmis kalale.
Serveeri riisiga.
Retsept adapteeritud veebilehelt Epicurious, Menus, February 2006 (Whole black bass with ginger and scallions). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mulle maitses. Kala küpsetamise aega peaks kohandama vastavalt kala suurusele. Väiksema saab ehk isegi 15 minutiga valmis.
Idamaine meriahven ingveri ja talisibulaga
Mahedamaitseline ahjus vesivannis küpsetatud kala ingveri, sojakastme ja talisibulaga. Hiina uskumuse kohaselt tähistab terve kala jõukust, nii et antud roog sobib hästi hiina kalendri uusaastalauale.