4 sl oliiviõli
1 tk suurt hakitud (punast) sibulat
2 tk suurt hakitud küünt küüslauku
200-400 g purustatud tomatit
250-300 g bulgur-nisu (nn 'medium' jahvatusega)
1 tl paprikapulbrit
7.5 dl keeva vett
purustatud musta pipart
Soovi korral:hakitud siledalehist peterselli
300 g kreeka jogurtit serveerimiseks
Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa sibul ning prae nõrgal tulel kümmekond minutit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa küüslauk, prae paar minutit. Lisa tomatid, tõsta kuumust ning kuumuta, kuni tomatid podisema hakkavad.
Lisa purustatud nisutangud, maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi.
Lisa paprikapulber ja keev vesi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott poolenisti kaanega ning hauta 10 minutit, aeg-ajalt õrnalt segades.
Tõsta pott tulelt, kata pott puhta köögirätikuga ning seejärel kaanega. Lase 10 minutit seista, nii et liigne niiskus rätikusse imenduks.
Sega puulusikaga õhuliseks ning serveeri kas soojalt või toatemperatuuril.
Soovi korral serveeri jogurtiga, samuti võid lisada purkour'ile ohtralt hakitud siledalehist peterselli vm maitserohelist.
Retsept mugandatud Tessa Kirose raamatust "Falling Cloudberries" (Purkouri - Cracked Wheat)'
Kasutasin peenema jahvatusega bulgurit (see oli kodus olemas), vett laks koguselt vahem (lisasin silma jargi, et liiga vedelaks ei laheks), kuna peterselli polnud, siis see sai asendatud varske koriandriga, vaga maitsev tuli.
tegelikult pourghouri-l on koostisosi vaid: oliiviõli, nuudleid, purustatud tomat, vesi, bulgur, sool+pipar. Vesi:bulgur - 2:1, see siis algupärane Küprose ``bulguri-salat``, mida pakutakse lisandina sealmaal.
Küprose bulgurisalat 'Purkouri'
Purkouri sobib taimetoitlastele põhiroaks või kartuli-riisi asemel nt grillkana kõrvale.