3-4 küüslauguküünt
2,5 sl õli
2 sl hakitud värsket peterselli
1 kg purustatud konservitud tomateid
5 dl vett
1,25 sl köögiviljapuljongikontsentraati (nn fondi)
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
400 g peekonit
maitse järgi sambal-oelek kastet
soola ja musta pipart
Koori küüslauk ja lõika viiludeks.
Kuumuta potis õli, lisa küüslauk ja prae paar minutit. Lisa purustatud tomatid, vesi, puljongiekstrakt, tomatipasta ja petersell. Keeda tasasel tulel 15 minutit.
Lõika peekon ribadeks ja prae praepannil krõbedaks. Lisa krõbe peekon supile, maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa maitseks sambal oelek kastet.
Serveeri küüslaugumajoneesi või hapukoorega.
Allikas: Linda Vikström, algretsepti on poolitatud.
Tuline peekoni-tomatisupp
Maitsev peekoni-tomatisupp, mis sobib ka süsivesikutevaese dieedi korral.