Tuline peekoni-tomatisupp

Maitsev peekoni-tomatisupp, mis sobib ka süsivesikutevaese dieedi korral.

Kogus
viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3-4 küüslauguküünt

2,5 sl õli

2 sl hakitud värsket peterselli

1 kg purustatud konservitud tomateid

5 dl vett

1,25 sl köögiviljapuljongikontsentraati (nn fondi)

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g peekonit

maitse järgi sambal-oelek kastet

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori küüslauk ja lõika viiludeks. 

Kuumuta potis õli, lisa küüslauk ja prae paar minutit. Lisa purustatud tomatid, vesi, puljongiekstrakt, tomatipasta ja petersell. Keeda tasasel tulel 15 minutit. 

Lõika peekon ribadeks ja prae praepannil krõbedaks. Lisa krõbe peekon supile, maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa maitseks sambal oelek kastet.

Serveeri küüslaugumajoneesi või hapukoorega. 

Allikas: Linda Vikström, algretsepti on poolitatud. 

LISA KOMMENTAAR