100 g võid
100 g riivjuustu
180 g nisujahu (u 3 dl)
2-3 sl külma vett
Spinati-fetatäidis:250 g värsket spinatit
200 g fetajuustu
100 g riivjuustu
2 dl 10% rõõska koort
3 muna
Eemalda spinatilehtedelt paksem varreosa, kuumuta lehed seejärel vähese veega, kuni lehed "kokku kukuvad". Jahuta kiiresti külma vee all, nõruta hoolega ja tükelda.
Valmista põhi: näpista või, jahu ja riivjuust puruseks, siis lisa vesi (mitte kõike korraga - võib piisata ka supilusikatäiest). Suru tainas 20-24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele. Võimaluse korral lase pirukatainal külmkapis veidi taheneda.
Eelküpseta põhja 200kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Riivi või haki fetajuust, sega ülejäänud täidiseainetega. Tõsta täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta veel umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis on hüübinud.
Serveeri jahtunult, kõrvale paku rohelist salatit või toorsalatit.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Imelik on see, et soola pole nagu üldse retseptis ette nähtud?
feta ise on väga soolane ????
Soola pole seepärast ette nähtud, et juust - eriti fetajuust- on ise piisavalt soolased. Ja liigsoolast pirukat ei taha keegi :)
See on väga maitsev pirukas, mahlane täidis ja juustuselt krõbe põhi. Soola ei ole tõepoolest vaja panna, sest feta juust teeb selle töö ära.
Minu tavalise (24cm purex lähtikäiva põhjaga) pirukavormi jaoks jäi tainast vähe. Järgmine kord teen 1,5 kogust. Põhi jäi mõnus ja hästi vormitav aga vett kulus vaid poolt tl. Ilmselt oli põhjuseks või mis oli mitte külmpakikülm vaid toasoe. Ka jäi täidist st. vedeliku väheks seega tegin 2dl kohvikoort, 100g riivjuustu ja 2 muna segu veel lisaks. Lisasin ka muskaatpähklit pisut sest see tundus nii hästi sobivat just spinatiga :) Huvitav mis suuruses vormi jaoks see retsept oli mõeldud?
Minu lemmik, mida soovitan ka sõpradele ja aeg-ajalt teen. Olen suur feta ja spinati sõber. Olen teinud seda 20cm läbimõõduga koogivormis. Mulle meeldib see tegelikult siis, kui juba jahtunud on, kuigi soojana pole ka midagi viga.
Meie peres on 2 lemmikumat rooga, mida ikka ja jälle teeme. Esimene on Nami-Nami FB lehelt avastatud Nigella sidrunipasta. Teine on Juustune spinati-fetapirukas. See sai leitud retseptikogust lihtsalt suure spinati isu ajel. Väga hea soojalt, veelgi parem külmalt.
<p>Sai järjekordselt seda pirukat tehtud, kuigi seekord muutsin olude sunnil retsepti kenasti (pühad ja poed kõik viimseni kinni). Spinat oli külmutatud püreepallid, mingi juustukäkar leidus ka külmikus, Fetat kahjuks polnud, ka koort mitte, küll aga oli kohupiim. Kuna feta soolasust kohupiim ei asenda, sai täidisele sool hulka ja timmisin seda veel pipraga. Tulemus super, julgen väita, et kuna ma improviseerisin ja timmisin enda maitse järgi, minule isegi meeldivam. Tagantjärgi tarkus on see, et pipraga ei tasu pipardada, oleks võinud rohkemgi olla. </p><p>Julgustuseks neile, kellel pole õigeid komponente: küll välja tuleb!</p> <p>P.S. Nüüd retseptile veel pilku pealeheites nägin, et MUNA oli ka vaja, see jäi täitsa lisamata ja selletõttu pole täidis nii paks.</p>
Ma ei pidanudki tainale vett lisama. Kahjuks mul põhi vajus eelküpsemise käigus kokku, nii et pirukapõhjal ääri polnudki :) Liiga rasvase juustu süü vist. Aga lõppkokkuvõttes õnnestus ja maitses väga hästi. Soojalt kehv lõigata, tilgub ja on vedel. Jahtunult väga mõnus!
Ääretult maitsev pirukas!
Üks minu lemmikuid :D viimane kord lisasin ka lõhet ja mehele meeldis siis eriti!
Tegin 1.5 kordse koguse, tainast ja täidist jäi 25 cm diameetriga vormist üle ning sain 4 väikest pirukat lisaks. Tegin külmutatud tükeldatud spinatiga, üleliigse vedeliku pigistasin välja. Väga maitsev tuli ja kindlasti teen veel.
Ma teen mini variante tavaliselt!
Ka mulle tundus, et sisu on vähe ja siis lisasin veel singikuubikuid, riivitud porgandit ja paprikat. Sai hoopis juustu-singi-köögiviljapirukas. Koike lõpuks lisasin peale ka riivjuustu.
Juustune spinati-fetapirukas
Tõelise juustusõbra unistus - feta juustu pirukas, kus nii tainasse kui ka täidisesse on lisatud ka tavalist riivitud juustu.