Juustune spinati-fetapirukas

Tõelise juustusõbra unistus - feta juustu pirukas, kus nii tainasse kui ka täidisesse on lisatud ka tavalist riivitud juustu.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g Saaremaa 82% võid

100 g Saaremaa riivjuustu

180 g nisujahu (u 3 dl)

2-3 sl külma vett

Spinati-fetatäidis:

250 g värsket spinatit

200 g fetajuustu

100 g Saaremaa riivjuustu

2 dl 10% rõõska koort

3 muna

Valmistamine

Eemalda spinatilehtedelt paksem varreosa, kuumuta lehed seejärel vähese veega, kuni lehed "kokku kukuvad". Jahuta kiiresti külma vee all, nõruta hoolega ja tükelda.

Valmista põhi: näpista või, jahu ja riivjuust puruseks, siis lisa vesi (mitte kõike korraga - võib piisata ka supilusikatäiest). Suru tainas 20-24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele. Võimaluse korral lase pirukatainal külmkapis veidi taheneda.

Eelküpseta põhja 200kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Riivi või haki fetajuust, sega ülejäänud täidiseainetega. Tõsta täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta veel umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis on hüübinud.

Serveeri jahtunult, kõrvale paku rohelist salatit või toorsalatit.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

kirsi
postitatud 26.05.2008 22:11

Imelik on see, et soola pole nagu üldse retseptis ette nähtud?

Pille @ Nami-nami
postitatud 26.05.2008 23:40

Soola pole seepärast ette nähtud, et juust - eriti fetajuust- on ise piisavalt soolased. Ja liigsoolast pirukat ei taha keegi :)

Eva
postitatud 13.07.2008 14:08

See on väga maitsev pirukas, mahlane täidis ja juustuselt krõbe põhi. Soola ei ole tõepoolest vaja panna, sest feta juust teeb selle töö ära.

Laura
postitatud 26.06.2011 18:38

Minu tavalise (24cm purex lähtikäiva põhjaga) pirukavormi jaoks jäi tainast vähe. Järgmine kord teen 1,5 kogust. Põhi jäi mõnus ja hästi vormitav aga vett kulus vaid poolt tl. Ilmselt oli põhjuseks või mis oli mitte külmpakikülm vaid toasoe. Ka jäi täidist st. vedeliku väheks seega tegin 2dl kohvikoort, 100g riivjuustu ja 2 muna segu veel lisaks. Lisasin ka muskaatpähklit pisut sest see tundus nii hästi sobivat just spinatiga :) Huvitav mis suuruses vormi jaoks see retsept oli mõeldud?

Kohvikas
postitatud 09.04.2013 19:25

Minu lemmik, mida soovitan ka sõpradele ja aeg-ajalt teen. Olen suur feta ja spinati sõber. Olen teinud seda 20cm läbimõõduga koogivormis. Mulle meeldib see tegelikult siis, kui juba jahtunud on, kuigi soojana pole ka midagi viga.

Jane Saumann @ FB
postitatud 25.03.2014 13:30

Meie peres on 2 lemmikumat rooga, mida ikka ja jälle teeme. Esimene on Nami-Nami FB lehelt avastatud Nigella sidrunipasta. Teine on Juustune spinati-fetapirukas. See sai leitud retseptikogust lihtsalt suure spinati isu ajel. Väga hea soojalt, veelgi parem külmalt.

Kohvikas
postitatud 08.06.2014 16:24

Sai järjekordselt seda pirukat tehtud, kuigi seekord muutsin olude sunnil retsepti kenasti (pühad ja poed kõik viimseni kinni). Spinat oli külmutatud püreepallid, mingi juustukäkar leidus ka külmikus, Fetat kahjuks polnud, ka koort mitte, küll aga oli kohupiim. Kuna feta soolasust kohupiim ei asenda, sai täidisele sool hulka ja timmisin seda veel pipraga. Tulemus super, julgen väita, et kuna ma improviseerisin ja timmisin enda maitse järgi, minule isegi meeldivam. Tagantjärgi tarkus on see, et pipraga ei tasu pipardada, oleks võinud rohkemgi olla.

Julgustuseks neile, kellel pole õigeid komponente: küll välja tuleb!

P.S. Nüüd retseptile veel pilku pealeheites nägin, et MUNA oli ka vaja, see jäi täitsa lisamata ja selletõttu pole täidis nii paks.

Kaare
postitatud 26.05.2016 17:14

Ma ei pidanudki tainale vett lisama. Kahjuks mul põhi vajus eelküpsemise käigus kokku, nii et pirukapõhjal ääri polnudki :) Liiga rasvase juustu süü vist. Aga lõppkokkuvõttes õnnestus ja maitses väga hästi. Soojalt kehv lõigata, tilgub ja on vedel. Jahtunult väga mõnus!

Gerli
postitatud 09.02.2017 11:36

Ääretult maitsev pirukas!

Maria
postitatud 05.11.2017 21:31

Üks minu lemmikuid :D viimane kord lisasin ka lõhet ja mehele meeldis siis eriti!

Laapu
postitatud 03.02.2019 14:43

Tegin 1.5 kordse koguse, tainast ja täidist jäi 25 cm diameetriga vormist üle ning sain 4 väikest pirukat lisaks. Tegin külmutatud tükeldatud spinatiga, üleliigse vedeliku pigistasin välja. Väga maitsev tuli ja kindlasti teen veel.