Suvine aedviljasupp juustuga

Klassikaline suvine aedviljasupp, kus piima asemel kasutatakse sulatatud juustu.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l vett

1.5 tl soola

5 dl tükeldatud varajasi kartuleid

4 dl viilutatud porgandit

5 dl õisikuteks lõigatud lillkapsast

125 g (Koskenlaskija) sulatatud juustu

2 tl (Maizena) maisitärklist soovi korral

0.5 dl herneid

1 dl hakitud talisibulat

0.5 dl hakitud peterselli

Valmistamine

Keeda kartuleid ja porgandeid soolaga maitsetatud vees 10 minutit. Lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 5 minutit.

Lisa väikesed sulatatud juustu kuubikud. Soovi korral paksenda supp maisitärklisega. Lõpuks lisa herned, hakitud talisibul ja petersell. Kuumuta supp keemiseni, maitsesta.

Serveeri nt röstitud rukkileivaga.

Nipid ja soovitused:

  • Sulatatud juust võib olla ka väherasvane.
  • Kui Sulle see supp maitses, siis proovi ka eestipärast piima-köögiviljasuppi.

Retsept on Soome ajakirjast Maku (2/2003, Täyteläinen suvisoppa). PIldi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 30.06.2009 22:16

Väga maitsev.

Liia M.
postitatud 04.07.2023 08:59

Just üleeile tegin ja sulatatud juustga.