1.5 l vett
1.5 tl soola
5 dl tükeldatud varajasi kartuleid
4 dl viilutatud porgandit
5 dl õisikuteks lõigatud lillkapsast
125 g (Koskenlaskija) sulatatud juustu
2 tl (Maizena) maisitärklist soovi korral
0.5 dl herneid
1 dl hakitud talisibulat
0.5 dl hakitud peterselli
Keeda kartuleid ja porgandeid soolaga maitsetatud vees 10 minutit. Lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 5 minutit.
Lisa väikesed sulatatud juustu kuubikud. Soovi korral paksenda supp maisitärklisega. Lõpuks lisa herned, hakitud talisibul ja petersell. Kuumuta supp keemiseni, maitsesta.
Serveeri nt röstitud rukkileivaga.
Retsept on Soome ajakirjast Maku (2/2003, Täyteläinen suvisoppa). PIldi tegi Martiina.
Suvine aedviljasupp juustuga
Klassikaline suvine aedviljasupp, kus piima asemel kasutatakse sulatatud juustu.