1-2 sl oliiviõli
4 väikest või 2 suuremat kanafileed (u 500 g)
soola ja musta pipart
4-5 sl palsamiäädikat
2 hakitud küüslauguküünt
250 g kirss- või väiksemaid ploomtomateid
2 sl hakitud värsket basiilikut
4 viilu Mozzarella juustu
Lõika kanafileed kaheks õhemaks viiluks (nn eskalopiks). Maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta suur praepann mõõdukalt kuumal tulel, lisa õli ja kuumuta kergelt. Prae kanafileelõigud mõlemalt poolt kuldpruuniks ja jätka praadimist, kuni kana on küps (u 4-5 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt). Tõsta kanalõigud pannilt taldrikule ootele.
Lisa pannile palsamiäädikas ning kuumuta 1-2 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae minut aega. Lisa poolitatud kirsstomatid, maitsesta soolaga ja kuumuta tasasel tulel 5-6 minutit.
Sega juurde hakitud basiilik ning tõsta kanatükid pannile tagasi. Aseta igale kanatükile Mozzarella-viil. Kata pann kaanega ning kuumuta, kuni juust on sulanud.
Tõsta kanatükid taldrikutele, aseta tomatid koos leemega peale ja serveeri.
Analoogne retsept oli Nami-Namis juba ammu, veidi tuunisime Delish.com retsepti järgi.
Maitsev. Lihtne valmistada.
Kellele vähegi meeldib, soovitan lisada leemele kapparid. Annab eriti hea lisapanuse ;)
Oli väga maitsev. Panin leeme sisse teelusikatäie suhkrut ka, muidu oleks minu maitsele liiga hapu olnud. Aga see sõltub ilmselt, millist palsamiäädikat kasutada.
Capri kana (pliidil)
"Chicken Caprese" ehk Itaalia lipuvärvides Insalata Caprese ainetel valmistatud maitseküllane kanaroog.