Capri kana (pliidil)

"Chicken Caprese" ehk Itaalia lipuvärvides Insalata Caprese ainetel valmistatud maitseküllane kanaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1-2 sl oliiviõli

4 väikest või 2 suuremat kanafileed (u 500 g)

soola ja musta pipart

4-5 sl palsamiäädikat

2 hakitud küüslauguküünt

250 g kirss- või väiksemaid ploomtomateid

2 sl hakitud värsket basiilikut

4 viilu Mozzarella juustu

Valmistamine

Lõika kanafileed kaheks õhemaks viiluks (nn eskalopiks). Maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta suur praepann mõõdukalt kuumal tulel, lisa õli ja kuumuta kergelt. Prae kanafileelõigud mõlemalt poolt kuldpruuniks ja jätka praadimist, kuni kana on küps (u 4-5 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt).  Tõsta kanalõigud pannilt taldrikule ootele. 

Lisa pannile palsamiäädikas ning kuumuta 1-2 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae minut aega. Lisa poolitatud kirsstomatid, maitsesta soolaga ja kuumuta tasasel tulel 5-6 minutit.

Sega juurde hakitud basiilik ning tõsta kanatükid pannile tagasi.  Aseta igale kanatükile Mozzarella-viil. Kata pann kaanega ning kuumuta, kuni juust on sulanud. 

Tõsta kanatükid taldrikutele, aseta tomatid koos leemega peale ja serveeri. 

Analoogne retsept oli Nami-Namis juba ammu, veidi tuunisime Delish.com retsepti järgi.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 13.07.2010 10:10

Maitsev. Lihtne valmistada.

Liisa
postitatud 29.11.2016 22:52

Kellele vähegi meeldib, soovitan lisada leemele kapparid. Annab eriti hea lisapanuse ;)

Tiina
postitatud 03.07.2017 09:23

Oli väga maitsev. Panin leeme sisse teelusikatäie suhkrut ka, muidu oleks minu maitsele liiga hapu olnud. Aga see sõltub ilmselt, millist palsamiäädikat kasutada.