Leningradi rassolnik

Vene köögist pärit tummine supp. Odrakruupide asemel võib kasutada ka riisi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g odrakruupe

1,5 l veiselihapuljongit

2 porgandit

1 sibul

1 porru valge osa

4 kartulit

1 loorberileht

2 väiksemat soola- või hapukurki

50 g kontsentreeritud tomatipastat

soola ja musta pipart

veidi suhkrut

hakitud värsket peterselli

praadimiseks õli

Valmistamine

Keeda kruubid eraldi potis pehmeks. Nõruta ja jäta ootele. Koori ja tükelda kartulid ja porgandid. Koori sibul, haki peeneks. Haki porru ja soolakurk. 

Kuumuta pannil õli, prae sibul, porgand ja porru klaasjaks. Maitsesta kergelt soolaga, lisa tomatipüree ja kuumuta läbi. 

Kuumuta potis puljong, siis lisa pannil praetud köögiviljad, keedetud kruubid, loorberileht ja tükeldatud kartul. Keeda tasasel tulel, kuni kartulid on küpsed. Siis lisa tükeldatud kurk. Maitsesta supp soola, pipra ja suhkruga parajaks, lisa maitseroheline. 

Serveerimisel lisa igale portsjonile veidi hapukoort.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 25.10.2022 18:51

Väga maitsev rassolnik, mulle meeldis.