400 g (külmutatud) kammkarbiliha
1 sl õli
1 sl võid
4 hakitud pesa- ehk šalottsibulat
1 viilutatud apteegitillimugul
1 seemneist puhastet ja hakitud tšillikaun
2 dl kalapuljongit
2 apelsini riivitud koor ja kuubikuteks lõigatud viljaliha
4 cl Grand Marnier apelsinilikööri
1 sl hakitud värsket münti
soola ja musta pipart
Lõika pärgamendist 4 suuremat tükki. Sulata kammkarbid aeglaselt külmikus, aseta köögipaberile nõrguma.
Prae sibul, apteegitill ja tšilli kergelt õli-või segus klaasjaks. Lisa kalapuljong ja lase keema tõusta. Lisa apelsinikoor ja viljaliha ning liköör. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel 1-2 minutit.
Jaga kaste neljale pärgamenditükile, aseta peale kammkarbiliha. Lisa hakitud münt ning maitsesta taas soola-pipraga. Keera pärgamendipaberi ääred voltides kinni, nii et roog oleks peidus.
Küpseta 180kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Serveerimisel aseta pärgamendipaketid taldrikutele, lõika keskelt kääridega lahti ja serveeri kohe.
Retsept on TV3 saatest "Lihtne Gourmet" (Kammkarbid pärgamendis apelsini leemega). Pildid tegi ZOOZI.
Väga maitsev oli. Nende pakikeste tegemine oli minu jaoks natuke keeruline, kastmevedelik kippus välja voolama. Proovisin fooliumiga ka ja asi töötas ning kokku voltida oli lihtsam. Kammkarbid võib edukalt mõne valge kalaga asendada.
Kammkarbid pärgamendis apelsinileemega
Imre Kose retsept.