Caesari salat Vaikse ookeani mugandusega

Klassikalise Caesari salati veidi eksootilisem, aasiapärane versioon. Restept kuulub Florida osariigis Tampas asuva restorani SideBern's menüüsse.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl seesamiseemneid

4 sl värsket laimi mahla

2 sl majoneesi

1 sl hakitud värsket ingverijuurt

1 sl hakitud sidrunheina

1 sl seesamiõli

1 sl nam pla kalakastet

2 kooritud küüslauguküünt

2 sl küüslaugu-tšillikastet (garlic chilli sauce)

1.25 dl õli

1 suurem rooma salat

2.5 dl e. umbes 75 g riivitud parmesani

Soovi korral:

tuunikala või kammkarpe

Valmistamine

Kuumuta väike praepann keskmisel tulel. Lisa seesamiseemned ning rösti neid umbes 3 minutit, sega hoolega.

Sega köögikombainis laimimahl, majonees, ingver, sidrunirohi, seesamiõli, kalakaste, küüslauguküüned ja küüslaugu-tšillikaste - töötle ühtlaseks. Lisa peene nirena aeglaselt töötavasse köögikombaini õli - sega, kuni kaste on veidi paksenenud. Maitsesta kaste soola ja pipraga.

Aseta rooma salati lehed suurde kaussi. Lisa salatikaste ja 2 dl parmesani - sega kergelt läbi. Jaota salat 6 eelroataldrikule, puista peale ülejäänud parmesan ning röstitud seesamiseemned.

NB! Lisades salatile kergelt praetud tuunikala või kammkarpe, saad maitsva pearoa neljale sööjale.

Retsept on USA ajakirjast Bon Appétit (December 2001, Pacific-rim Caesar Salad)

LISA KOMMENTAAR