Kuumuta väike praepann keskmisel tulel. Lisa seesamiseemned ning rösti neid umbes 3 minutit, sega hoolega.
Sega köögikombainis laimimahl, majonees, ingver, sidrunirohi, seesamiõli, kalakaste, küüslauguküüned ja küüslaugu-tšillikaste - töötle ühtlaseks. Lisa peene nirena aeglaselt töötavasse köögikombaini õli - sega, kuni kaste on veidi paksenenud. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
Aseta rooma salati lehed suurde kaussi. Lisa salatikaste ja 2 dl parmesani - sega kergelt läbi. Jaota salat 6 eelroataldrikule, puista peale ülejäänud parmesan ning röstitud seesamiseemned.
NB! Lisades salatile kergelt praetud tuunikala või kammkarpe, saad maitsva pearoa neljale sööjale.
Retsept on USA ajakirjast Bon Appétit (December 2001, Pacific-rim Caesar Salad)
Caesari salat Vaikse ookeani mugandusega
Klassikalise Caesari salati veidi eksootilisem, aasiapärane versioon. Restept kuulub Florida osariigis Tampas asuva restorani SideBern's menüüsse.