Kitsejuustupirukad punase pestoga

Mõnusad suupistepirukad veinilauale või lihtsalt suupistelauale.

Kogus
32 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud pärmi-lehttainast

määrimiseks muna

1 dl punast pestot

200 g kitsejuustu

piiniaseemneid või päevalilleseemneid

Serveerimiseks:

vedelat mett

värsket basiilikut või tüümiani

Valmistamine

Lõika iga lehttainaplaat kaheksaks ruuduks. Pintselda pealt munaga, siis vajuta viinapitsiga iga ruudu keskele väike ring. Aseta iga ringi keskele väike teelusikatäis punast pestot ning peale viil kitsejuustu.  Puista peale piiniaseemneid või päevalilleseemned.

Tõsta tainaruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.

Valmis pirukatele nirista veidi mett ning kaunista värske tüümiani või basiilikuga.

NB! Pirukad on kõige maitsvamad soojalt. Sobivad ka sügavkülmutamiseks, ent siis kuumuta enne serveerimist ahjus kergelt läbi.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille

LISA KOMMENTAAR

Merilin
postitatud 25.05.2008 16:45

Mõnus retsept, mida kavatsen edaspidigi teha. Toorained toovad meelde toredad Itaalia reisid. Armastan kitsejuustu ja antud retsept toob selle spetsiifilise maitse suurepäraselt esile!

Sirliiz
postitatud 08.04.2009 20:23

Pakkusin oma sünnipäeval. Kujunesid tõeliseks hitiks, kõigile maitsesid, kuigi mõni neist eelnevalt kitsejuustu ära põlgas. Peen meenire andis viimase lihvi ja tõi pesto-kitsejuustu maitse eredamalt esile.

Dee
postitatud 08.07.2012 11:13

Tõeliselt maitsvad pirukad. Mul oli tuhaga kitsejuustu, mida tõsteti külmkapis ühelt riiulilt teisele, aga nüüd sain selle tüki pirukates ära kasutada ja kogu perele maitses, isegi meie 3aastasele. Tegelastel oli nii kiire söömisega, et isegi mesi ununes. :P