400 g külmutatud pärmi-lehttainast
määrimiseks muna
1 dl punast pestot
200 g kitsejuustu
piiniaseemneid või päevalilleseemneid
Serveerimiseks:vedelat mett
värsket basiilikut või tüümiani
Lõika iga lehttainaplaat kaheksaks ruuduks. Pintselda pealt munaga, siis vajuta viinapitsiga iga ruudu keskele väike ring. Aseta iga ringi keskele väike teelusikatäis punast pestot ning peale viil kitsejuustu. Puista peale piiniaseemneid või päevalilleseemned.
Tõsta tainaruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.
Valmis pirukatele nirista veidi mett ning kaunista värske tüümiani või basiilikuga.
NB! Pirukad on kõige maitsvamad soojalt. Sobivad ka sügavkülmutamiseks, ent siis kuumuta enne serveerimist ahjus kergelt läbi.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Mõnus retsept, mida kavatsen edaspidigi teha. Toorained toovad meelde toredad Itaalia reisid. Armastan kitsejuustu ja antud retsept toob selle spetsiifilise maitse suurepäraselt esile!
Pakkusin oma sünnipäeval. Kujunesid tõeliseks hitiks, kõigile maitsesid, kuigi mõni neist eelnevalt kitsejuustu ära põlgas. Peen meenire andis viimase lihvi ja tõi pesto-kitsejuustu maitse eredamalt esile.
Tõeliselt maitsvad pirukad. Mul oli tuhaga kitsejuustu, mida tõsteti külmkapis ühelt riiulilt teisele, aga nüüd sain selle tüki pirukates ära kasutada ja kogu perele maitses, isegi meie 3aastasele. Tegelastel oli nii kiire söömisega, et isegi mesi ununes. :P
Kitsejuustupirukad punase pestoga
Mõnusad suupistepirukad veinilauale või lihtsalt suupistelauale.