125 g võid
2 sl kakaopulbrit
1.25 dl piima
2 tk muna
1.75 dl suhkrut
2.5 dl isekerkivat nisujahu
Glasuur:3.75 dl sõelutud tuhksuhkrut
100 g sulatatud tumedat šokolaadi
2 tl võid
0.6 dl piima
2 dl kookoshelbeid (100 g)
Tordi kokkupanemiseks:1 dl paksu vaarikamoosi
200 g 38% või 35% rõõska koort
2 sl sõelutud tuhksuhkrut
Serveerimiseks:soovi korral värskeid vaarikaid
Pane või, kakaopulber ja piim potti. Kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni või on sulanud. Tõsta pott tulelt ja lase segul toatemperatuurini jahtuda.
Klopi munad suhkruga elektrimikseri abil tugevaks paksuks vahuks. Sõelu juurde jahu ja lisa kakao-või-piima segu.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud Ø 20 cm sügavasse lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 180kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Võta kook vormist välja ja lase restil jahtuda.
Pane tuhksuhkur kuumakindlasse kaussi, lisa sulatatud šokolaad, või ja piim. Pane kauss kergelt keeva veepoti kohale ning sega, kuni saad paksu glasuuri.
Määri glasuur koogile, puista peale kookoshelbed. Lase glasuuril hanguda.
Enne serveerimist lõika kook terava sakilise noaga horisontaalselt pooleks. Määri alumisele tordikihile vaarikamoosi.
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga, määri vaarikamoosile.
Tõsta pealmine (st glasuuriga kaetud ja kookoshelvestega kaunistatud) tordikiht peale.
Lõika tort viiludeks. Soovi korral kaunista värskete vaarikatega.
Retsept on mugandatud Austraalia ajakirjast Better Homes and Gardens (Aprill 1999, Raspberry lamington cake)
PS Nami-namis on ka tavaliste lamingtonide retsept.
Vaarika-lamingtonitort
Lamingtonid on Austraaliast pärit väga populaarsed kakaoglasuuri ja kookoshelvestega koogikesed, mida siin on serveeritud tordi vormis.