Vaarikabrüleetort

Vaarikatordile on peale kõrvetatud karamelline brüleekiht.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g nisujahu

soola

100 g magedat võid

1 vanillikaun

45 g tuhksuhkrut

2 munakollast

1 sl vett

Täidis:

250 g vaarikaid

1 apelsini viljaliha

1 sl suhkrut

1.5 dl 35% rõõska koort

1.5 dl maitsestamata jogurtit

Brüleekate:

0.5 dl suhkrut

1 sl fariinsuhkrut

Valmistamine

Sega jahu ja sool köögikombainis. Lisa võitükid ja vanillikaunast kaabitud seemned, sega ühtlaseks.
Sõelu juurde tuhksuhkur, viimasena lisa munakollased ja külm vesi. Sega köögikombainis ühtlaseks.
Lase tainal umbes tund aega jahedas seista, siis vooderda sellega Ø 20-23 cm lahtikäiv koogivorm. Tee kahvliga mõned augud siia-sinna ja küpseta 180kraadises ahjus umbes 10 minutit. Jahuta.
Laota vaarikad tordipõhjale, puista peale suhkrut ning apelsini viljaliha.
Klopi rõõsk koor kergelt vahule, sega jogurtiga. Kalla segu ettevaatlikult vaarikatele. Pane umbes tunniks ajaks sügavkülma enne serveerimist.
Puista suhkur ühtlaselt tordile. Kasuta leeklampi või pane tort 2-3 minutiks kuuma grillahju, kuni tort on pealt kuldne ja suhkur karamelliseerub.
Serveeri veidi jahtunult.

Allikas: Antti Vahtera & Visa Nurmi: Hyvän maun rajoilla (Otava 1999, Vadelmabruleetorttu), pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 13.02.2011 18:13

Väga hea tort oli. Pälvis suuri kiidusõnu. Selline värske ja kerge. Kujutan ette, et suvel palava ilmaga oleks eriti hea, juurde veel klaasike vahuveini :)