200 g nisujahu
100 g magedat võid
45 g tuhksuhkrut
1 sl vett
Täidis:250 g vaarikaid
1 apelsini viljaliha
1 sl suhkrut
1.5 dl 35% rõõska koort
1.5 dl maitsestamata jogurtit
Brüleekate:0.5 dl suhkrut
1 sl fariinsuhkrut
Sega jahu ja sool köögikombainis. Lisa võitükid ja vanillikaunast kaabitud seemned, sega ühtlaseks.
Sõelu juurde tuhksuhkur, viimasena lisa munakollased ja külm vesi. Sega köögikombainis ühtlaseks.
Lase tainal umbes tund aega jahedas seista, siis vooderda sellega Ø 20-23 cm lahtikäiv koogivorm. Tee kahvliga mõned augud siia-sinna ja küpseta 180kraadises ahjus umbes 10 minutit. Jahuta.
Laota vaarikad tordipõhjale, puista peale suhkrut ning apelsini viljaliha.
Klopi rõõsk koor kergelt vahule, sega jogurtiga. Kalla segu ettevaatlikult vaarikatele. Pane umbes tunniks ajaks sügavkülma enne serveerimist.
Puista suhkur ühtlaselt tordile. Kasuta leeklampi või pane tort 2-3 minutiks kuuma grillahju, kuni tort on pealt kuldne ja suhkur karamelliseerub.
Serveeri veidi jahtunult.
Allikas: Antti Vahtera & Visa Nurmi: Hyvän maun rajoilla (Otava 1999, Vadelmabruleetorttu), pildi tegi ZOOZI.
Väga hea tort oli. Pälvis suuri kiidusõnu. Selline värske ja kerge. Kujutan ette, et suvel palava ilmaga oleks eriti hea, juurde veel klaasike vahuveini :)
Vaarikabrüleetort
Vaarikatordile on peale kõrvetatud karamelline brüleekiht.