1 sl jahvatatud vürtspipart
2 tl jahvatatud kaneeli
4 hakitud talisibulat
2 seemneist puhastet ja hakitud punast tšillikauna
0.5 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
2 tl heledat muscovado pruuni suhkrut
1 sl päevalilleõli
4 nahata kanafileed
2 laimi
värsket koriandrit
Pane vürtsid, sibul, tšillid, tüümian, suhkur ja õli köögikombaini ning peenesta üsna ühtlaseks. Soovi korral lisa veidi soola (seda võib ka uhmris teha).
Määri saadud marinaadipasta ühtlaselt madalasse vormi asetatud kanafileedele. Kata vorm kinni ning lase külmkapis vähemalt pool tundi, soovitavalt üle öö, maitsestuda.
Pressi kanafileedele ühe laimi mahl.
Kuumuta grillpann ning prae kanafileed mõõdukal kuumusel küpseks - umbes 25-30 minutit, neid üks kord pöörates.
Serveerimisel puista kanafileedele koriandrit, kõrvale aseta laimisektorid. Serveeri koos keedetud riisi või kookosriisi ja ubadega.
NB! Kanafileed võib asendada sealihalõikudega.
Retsept on briti ajakirjast Good Food (April 2005, Jamaican Jerk chicken), pildi tegi TSHEBURASHKA.
Oleme saanud originaali - jamaikalasest koka tehtut. Proovisin ise ka siis huvi pärast - ja peab ütlema, et meile abikaasaga meeldis enda tehtud rohkem. Võib-olla oli asi selles, et originaalis olid suured tükid, aga mina tegin väikestest ribadest. Seisis ainult pool tundi külmakapis, siis praadisin kiirelt pannil. Maitse oli oivaliselt kirjeldamatu, vürtsikas-hapukas-kaneeline. Abikaasa nimetas pidulikult elu parimaks kanaks.
Originaali pole küll kunagi saanud, aga käesolev roog oli tõesti maitsev. :) Kasutasin sama marinaadi ka valgel kalal ning seegi kukkus hästi välja.
Jamaika Jerk kana
Kaneeli-tšilli-tüümianimarinaadiga maitsestatud kana serveeritakse traditsiooniliselt riisi ja ubadega.