Maitsesool sobib nii lauasoolaks kui ka toiduvalmistamiseks (nt suppide ja hautiste maitsestamiseks).
500 g keskmise jämedusega meresoola
2 tl roseepipart
6-8 kadakamarja
4 väikest kuivatatud tšillikauna
3 loorberilehte
2 tl kuivatatud murulauku
1 tl värsket tüümiani e. aed-liivateed
Purusta roseepipar, kadakamarjad ja tšillid uhmris. Hõõru loorberilehed peopesas pulbriks. Nopi tüümianioksalt lehed.
Sega kõik ained soolaga ning pane purki.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kas seda ei peaks enne kuivatama? Tšilli teeb ju segu märjaks...
K - tegelikult on retseptis kirjas, et väikest kuivatatud tšillikauna. Uurin arvutipoiste käest, et miks seda ei kuvata.
Maitsesool
Maitsesool sobib nii lauasoolaks kui ka toiduvalmistamiseks (nt suppide ja hautiste maitsestamiseks).