2.5 dl piima
25 g presspärmi või 1 pakk kuivpärmi
0.5 tl soola
0.75 dl suhkrut
1 tl kardemoni
pool muna
6 dl nisujahu
75-100 g võid
Kohupiimatäidis:250 g kohupiima
pool muna
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kui kasutad värsket presspärmi, siis murenda see käesooja vedelikku. Kuivpärm vajab umbes 42˚C vedelikku ning pärm lisatakse koos jahuga.
Sega piima hulka muna, sool, suhkur ja kardemon. Lisa enamus jahust ja sõtku tainas ühtlaseks. Lisa pehme rasvaine ja ülejäänud jahu. Sõtku tainast seni, kuni see kausi ja käte küljest lahti lööb.
Lase puhta köögirätiku all kerkida.
Rulli kerkinud tainas suureks plaadiks, kata kohupiimatäidisega. Keera tainas rulli ja lõik viiludeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima.
Määri kerkinud saiakesed munaga ja küpseta 225kraadises ahjus umbes 12 minutit.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Mõnusad saiakesed!
Väga head saiakesed. Tainas oli rulli keeramiseks natuke vedel, aga täiesti teostatav, läks lihtsalt rohkem aega ja kannatust vaja.
Mina segasin kausis jahu kuivpärmiga ja lisasin sinna vähehaaval segades vedelikusegu, kuni kõik oli ilusti segatud. Siis tunde järgi lisasin vähehaaval veel jahu, kuni tainas tuli ilusti kausi küljest lahti. Seejärel panin 1h kerkima. Kohupiima segule lisasin veel rosinaid. Ahjus küpsetasin 200 kraadiga u 15 min. Tulid super head ja pehmed.
Mõnusad!
Kohupiimasaiakesed
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.