Kohupiimasaiakesed

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

2.5 dl piima

25 g presspärmi või 1 pakk kuivpärmi

0.5 tl soola

0.75 dl suhkrut

1 tl kardemoni

pool muna

6 dl nisujahu

75-100 g võid

Kohupiimatäidis:

250 g kohupiima

pool muna

0.5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Kui kasutad värsket presspärmi, siis murenda see käesooja vedelikku. Kuivpärm vajab umbes 42˚C vedelikku ning pärm lisatakse koos jahuga.

Sega piima hulka muna, sool, suhkur ja kardemon. Lisa enamus jahust ja sõtku tainas ühtlaseks. Lisa pehme rasvaine ja ülejäänud jahu. Sõtku tainast seni, kuni see kausi ja käte küljest lahti lööb. 

Lase puhta köögirätiku all kerkida.

Rulli kerkinud tainas suureks plaadiks, kata kohupiimatäidisega. Keera tainas rulli ja lõik viiludeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima.

Määri kerkinud saiakesed munaga ja küpseta 225kraadises ahjus umbes 12 minutit.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 11.01.2009 20:42

Mõnusad saiakesed!

Pille
postitatud 05.04.2016 07:08

Zoozi saadetud foto ka:

Hexy
postitatud 20.02.2013 14:13

Väga head saiakesed. Tainas oli rulli keeramiseks natuke vedel, aga täiesti teostatav, läks lihtsalt rohkem aega ja kannatust vaja.

Homecook
postitatud 22.02.2014 14:01

Mina segasin kausis jahu kuivpärmiga ja lisasin sinna vähehaaval segades vedelikusegu, kuni kõik oli ilusti segatud. Siis tunde järgi lisasin vähehaaval veel jahu, kuni tainas tuli ilusti kausi küljest lahti. Seejärel panin 1h kerkima. Kohupiima segule lisasin veel rosinaid. Ahjus küpsetasin 200 kraadiga u 15 min. Tulid super head ja pehmed.

Martiina
postitatud 04.04.2016 17:08

Mõnusad!